Alexis Yonca Tohumu

Alexis Yonca Tohumu

Alexis Yonca Tohumu

Dormansi derecesi : 5.0

Ekim nöbet döngüleri kısa olan alanlarda kullanıma oldukça uygundur.

Kalıcılığı iyi

 

Yüksek protein içerikli kuru madde verimi yüksek

Alexis çeşidi , nematodlara karşı dirençli olması sebebiyle seçilmiş olup , direnç puanı mükemmeldir. (%85) Bu sebeple diğer çeşitlere tesis edilen alanlar genellikle zayıf kalırken Alexis güçlü yapısıyla kısa biçim aralıklarına sahiptir. 

Kalıcılığı iyi

Alexis kışa dayanıklılığı ve dona karşı direnci göze çarpmakta olup Antraknoz ve Verticilium hastalıklarına karşı direnci de mükemmeldir. Bu özellikleri sayesinde Alexis sağlıklı bir ürün olup 4 yıl veya daha uzun süre boyunca kolaylıkla üretilebilir. 

Yüksek protein içerikli kuru madde verimi yüksek 

Fransa'nın en iyi yonca çeşitlerini sıralayan ''Liste A'' içerisinde Alexis , kuru madde verimi (16,9 m ton kuru madde /hektar) açısından en önde gelen çeşitlerden biridir. Bu özellik , Avrupa'daki çiftçiler için halen en öenmli özellik olarak görülmektedir. Tüm bunların yanı sıra slajdaki protein içeriğinin yüksek ve istkrarlı olması (%19-20) sayesinde büyükbaş hayvanlara kaliteli besin sunmaktadır.

Alexis yonca tohumunun fiyatları ve Alexis yonca tohumu hakkında daha fazla bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara