Besi sığırcılığına uygun düve alımı teşvik edilecek

Besi sığırcılığına uygun düve alımı teşvik edilecek

Buzağıdan sonra düveye de özel destek geliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, besilik hayvan ithalatının önüne geçmek için hayvancılık desteklerinde önemli bir adım daha atacak. İçeride yerli üretimi desteklemek için besi sığırcılığına uygun düve alımını teşvik edecek.
Buzağı ölümlerinin önüne geçmek için geçtiğimiz yıl buzağı desteklerini artıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvancılık desteklerinde yeni bir açılım daha yapacak.

DÜVEYE YÜZDE 30 HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Et sığırcılığına uygun düve alımına yüzde 30 hibe desteği verilecek. Alınan bilgilere göre Bakanlık söz konusu destekle ilgili çalışmalarını tamamladı. Çalışmanın önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na sunulması bekleniyor. Ancak kabinedeki revizyon beklentisinin buradaki süreci uzatabileceği kaydediliyor.

BÜTÇENİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNÜ 30 İL KULLANACAK

Et sığırcılığına uygun düve alımına verilecek yüzde 30 hibe desteğinden bütün iller yararlanabilecek. Ancak destekleme bütçesinin önemli bir bölümü mera hayvancılığı yetiştirici bölgesi olarak açıklanan 30 ilde kullanılacak. Söz konusu 30 il ise şöyle: Kastamonu, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Malatya, Sivas, Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Ağrı, Erzurum, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon ve Bayburt.

Hayvancılık desteklerinde ön plana çıkarılacak olan düve destekleri ile mera hayvancılığı yetiştirici bölge illerinde 3 yılda 250 bin baş, altyapısı uygun diğer illerde ise 100 bin baş olmak üzere, toplamda 350 bin baş et verimi yüksek gebe düvenin ülke sürüsüne katılması hedefleniyor.

Basından Alıntıdır.

Etliketler:
Hayvancılık DestekleriBesi SığırcılığıDüve DestekleriDüveye TeşvikHayvancılık


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara