Düve Alımında Yüzde 30 Hibe Desteği Geliyor

Düve Alımında Yüzde 30 Hibe Desteği Geliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından etlik besi hayvanı ithalatını önlemek için damızlık düve alımında %30 hibe desteği getiriliyor. Ülkemizde son yıllarda iyice kendini hissettiren besi hayvanı açığı ithalatla kapatılmaya çalışılıyordu. Bu durumun önüne geçmek isteyen bakanlık buzağı desteğinden sonra damızlık düve alımlarına da hibe desteği vermeye başlayacak.

Düve Alımına %30 Hibe Desteği Geliyor
Çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten yetkililer, verilecek destekler ile yerli etlik besi hayvanı üretiminin hızlı şekilde artmasını beklediklerini belirttiler. Böylece önümüzdeki yıllarda büyükbaş hayvan ithalatının önüne de geçilecek ve besi hayvanı ihtiyacı yerli çiftliklerden karşılanabilir düzeye gelecektir.

Bakanlık geçtiğimiz yıllarda çok yüksek oranlarda olan buzağı ölümlerinin önüne geçmek için buzağı desteğini yükseltmişti. Bu desteğe kavuşmak isteyen yetiştiriciler buzağı sağlığına daha da dikkat etmeye başlamalarıyla ölüm oranlarının düşmeye başladığı belirtiliyor. Düve için de verilecek destek ile birlikte yerli besi hayvanı üretiminin artması beklenilmektedir.

Düve Hibe Desteğinden Hangi İller Faydalanacak?
Et sığırcılığına yönelik %30 hibe desteğinin bütün illere verilmesi beklenilmektedir. Fakat öne çıkacak iller daha önceden mera hayvancılığı  yetiştirici bölgesi olarak ilan edilen 30 il olması beklenilmektedir. Bu iller Kastamonu, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Malatya, Sivas, Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Ağrı, Erzurum, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon ve Bayburt.

Bu destekleme ile 3 yıl içerisinde 350 bin baş etlik besi düvesinin temin edilmesi hedeflenmektedir. Bu hayvanların 250 bin başı mera hayvancılığı yetiştirici bölgeleri, 100 bin başın ise diğer illerden temin edilmesi hedeflenmektedir.

Gebe Düve Hibe Desteğine ilişkin gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

BASINDAN ALINTIDIR


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara