Ryegrass Otu Tohumu Fiyatları

Ryegrass Otu Tohumu Fiyatları

Rygrass Otu Tohumu Fyatları 

Ryegrass tohumu fiyatları 2016 yılında 13 tl

Ryegrass tohum fiyatları 2017 yılında   15 tl

Ryegrass tohumu fiyatları 2018 yılında 20-21 tl ye firmamız tarafından satılmıştır. 

Ryegrass otu ekim alanları ülkemizde giderek daha geniş alanlara yayılmaya devam etmektedir. Ülkemizdeki hayvancılığın gelişmesinde çok önemli bir katkı sağlamaktadır. Ryegrass otuyla beslenen hayvanlarımızın verimi en yüksek seviyelere ulaşmıştır. İtalian Ryegrass yem bitkisi içerisinde bulunan protein , vitamin ,mineral ve kuru maddelerle altarnatifi olmayan bir yem bitkisi haline gelmiştir. Rygrass otu Türkiyenin kaba yem açığını kapatmada çok değerli bir yem kaynağıdır. İtalian ryegrass yem bitkisinin yeşilinde % 20 nin üzerinde ,slajında %19 un üzerinde ham proteine sahiptir.

Avrupa,Avustralya, Yeni Zellanda ve Amerika 'da çok geniş tarım arazilerinde italian ryegrass bitkisiyle ekilidir.Bu ülkelerin hayvancılıkda para kazanmalarının temelinde yem bitkileri ekilişindeki yüksek oranlara ulaşmaları yatmaktadır.Avrupa'da ekilebilir tarım arazisi içindeki yem bitkisi ekiliş oranı Avrupada %25,Avustralyada %50 düzeyindedir.Türkiyede bu oran kat kat aşağılardadır.O nedenle hayvancılığımız yetersiz kaba yem üretimi nedeniyle geri kalmıştır.Hayvan çiftlikleri yüksek yem maliyetleri nedeniyle iflas edip kapanmaktadır.Bu kötü gidişe italian ryegrass yem bitkisi ekilişlerini çoğalttarak durdurmak mümkündür.Tek kelimeyle uygun fiyata hayvan beslemenin yolu reygras otudur.

Torunoğlu Tohumculuk olarak İthal OECD belgeli orjinal tohum satmaktayız. En iyi OECD belgeli Ryegrass otu tohumu çeşitlerini firmamızdan temin edebilirsiniz. Ryegrass otu tohumu satın alırken OECD belgesi olup olmadığı kati surretle teyit edilmelidir. İtalian ryegrass hibrit bir tohumdur. Hibrit bir tohumun tohumu çıkarılamaz. Çıkarılsa dahi istenilen verimi vermez. Bu sebeple ryegrass ın yerli adı altında tabir edilen gen kaynağı bulunmamaktadır. OECD belgeli Rgrass tohumu sulu arazide 5-6 biçim kuru arazide 2-3 biçim vermektedir.

Ryegrass otu ile beslenen hayvanlarımız yem desteği almadan beslenebilmektedirler. Gerek büyükbaş gerekse küçükbaş hayvanlarda sorunsuz tüketilen Ryegrass otu bu hayvanlarımızda hem et ve hem süt verimini arttırmaktadır. Ryegrass otu ile beslenen hayvanlarımız hazım sıkıntısı yaşamazlar , tadının şekerli olması sebebiyle hayvanlarımız severek tüketir. Ryegrass otunu hayvanlara yeşit ot , kuru ot veya slaj olarak yedirebilirsiniz.

Sadece kaba yemle hayvan besleme yabilabilinir mi ? Ryegrassla tabiki tek başına bir hayvanın beslenmesi mümkündür. Ryegrass tohumu fiyatları şirketimizde ucuz rakamlı satış politikasıyla satılmaktadır.

 

Ryegrass tohumu fiyatlarını öğrenmek için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara