İthal Yonca Tohumu Fiyatları

İthal Yonca Tohumu Fiyatları

İthal yonca tohumu fiyatları konusunda firmamız gerekli indirimleri yapmaktadır. İthal yonca tohumlarımız OECD sertifikalıdır. Her bölgenin iklim özelliğine göre farklı farklı yonca tohumları önermekteyiz. Şirketimizde dünyanın en önemli yonca üretici firmalarının yonca tohumlarının satışını yapmaktayız.Yonca tohumu fiyatı yonca tohumu çeşidine göre değişmektedir. İthal yonca tohumu çeşitleri Torunoğlu tohumculukta uygun rakamlara satılmaktadır.

Yonca tohumu üretimi nasıl yapılır?
Çiceklenme ve tohum tutma dönemlerinde fazla yağış almayan bol güneşli, gün uzunluğu fazla, hava nispi nemi düşük bölgeler yonca tohumu üretimi için uygundur.
Yoncatohum üretimi,geniş sıra aralıkları ile seyrek ekilen tarlalarda yapılır. Tohum üretimi için iyi hazırlanmış bir tarlaya 75-100 cm genişlikteki sıralara 0.5 kg/dekar tohum ekilmelidir.
Ot içinekilmiş tesislerin tohuma bırakılmasıyla da yonca tohumu üretmek mümkündür. Ançak bu tarlalarda bitkilerin seyrek olduğu ve yabancı otların bulunmadığı yerlerden tohum almak daha doğru olur.
Orta Anadolu ve geçit bölgelerimizde ilk biçim devrelerinin yağmurlu, hava neminin yüksek ve tozlayıcı böçeklerin aktif olmaması nedeni ile ilk biçim ota, ikinci biçim tohuma bırakılmalıdır.
Tohum üretimi yapılan yonca tesislerinde genellikle yüzeysel sulama önerilir. Yonca çicekleri arı ve böçekler yardımıyla tozlaşırlar. Tozlayıcı böçeklerin kaçırılmaması için çiceklenme döneminde sulamaya ara verilmeli, bu  dönemde kesinlikle yağmurlama sulama yapılmamalıdır. Tohum üretiminde gübreleme ot üretiminde olduğu gibidir. Helezon şeklindeki meyvelerin 2/3 veya 3/4 ü kahverengimsi- esmer sarı renk aldığı zaman tohum hasadı yapılır. En uygun hasat şekli makina ile hasattır. Ançak uygun makinaların bulunmadığı durumlarda bitkiler biçilip harmanlanarak da tohum çıkarılabilinir.

Yonca tarlasında seyrekleşme nedenleri
Yonca yetiştiriçiliğinde temel kurallara uyulmaması yoncalıklarda dejenerasyona(bozulmalara) yol açmaktadır. Bozulmaya sebeb olan etmenler şöyle özetlenebilir:

- Yoncada küsküt istilası

- Yoncalığın yaşlanması

- Yabancı bitki istilası

- Taze yanmamış ve şıralı hayvan gübresi verilmesi

-  Yonca tarlasının hayvanlara otlatılması

- Yaş yoncalığın çiğnenmesi

- Toprakda kirecin yıkanmış olması

- Yaşlı yoncalıkda toprağın biçimden sonra sıkıştırılması

- İlk yıl çok biçim yapılması

- Biçimlerin çicek açmadan yapılması

- Son biçimin(kış önçesi) erken yapılması ve kışa dayanıksız genç sürgünlerin meydana gelmesi

- Son biçimin çok geç çok derinden yapılması

- Sulama suyunun göllenmesi(kötü tesviye)

- Yetersiz sulama

- Yüksek ve durgun taban suyu


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara