Milli Tarım Projesi İle Damızlık Manda Düvesi Üretimi Destekleniyor

Milli Tarım Projesi İle Damızlık Manda Düvesi Üretimi Destekleniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017-2019 yılları arasında; damızlık manda yetiştiriciliği yapan modern büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, ülkemizin damızlık manda ihtiyacının karşılanması, son yıllarda azalan manda sayısının arttırılması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin arttırılması ve kırsal alanlarda istihdamın geliştirilmesi adına hibe desteği verilecek.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ‘’İlimiz Düzce’nin Manda Düvesi hibe desteğinden yararlanacak 13 ilin arasında yer aldığını, hibe desteği kapsamında, yeni inşaat yapımı veya kapasite artırımı/rehabilitasyonu, damızlık dişi manda ve manda boğası alımı ile makine-ekipman temininde %50 hibe desteği verilecektir’’dedi.

Yeni yatırımlarda 150 baş kapasiteye sahip, damızlık manda düve üretimi ve ticari gebe manda satışı için yeni işletme kurulması ve damızlık dişi manda ve manda boğası alınması veya kapasite artırımı/rehabilitasyon yatırımlarında ise mevcut işletmelerin kapasitelerinin 150 baş olacak şekilde artırılması şeklinde olacaktır.

Başvuru tarihi ve koşulları:

- 2017 hibe desteği için son başvurular 30.06.2017 tarihine kadar İl Müdürlüğüne yapılacaktır.

- Damızlık manda yetiştiricileri birliğine üye olan gerçek veya tüzel kişiler başvurabilir.

- Başvuru sırasında işletmelerin yapı kullanım ve çalışma izinleri ibraz edilecektir.

- Destekleme 150 baş manda alımı yapacak işletmeler için geçerli olacaktır. 150 baş manda dışındaki alımlar hibe desteği kapsamı dışındadır. İşletme kurulumu ve ekipman desteği isteyenler yine 150 baş hayvan alımı yapmak durumdadır.

Basından Alıntıdır.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara