Şanlıurfa'da 'Fakıbaba' sevinci

Şanlıurfa'da 'Fakıbaba' sevinci

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Ahmet Eşref Fakıbaba'nın getirilmesi Şanlıurfa'da hemşerilerini sevindirdi.
2004'de Ak Parti'den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba, 2007 yılında yapılan yerel seçimlerinde Ak Parti'nin aday göstermemesi üzerine bağımsız olarak katıldığı seçimlerde yüzde 60 oy alarak ikinci kez Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmişti.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından bugün açıklanan yeni kabinede Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın isminin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak açıklanması Şanlıurfa'da sevinçle karşılandı. Şanlıurfalılar, tarım şehrinden bir Bakanın çıkmasının sevindirici bir durum olduğunu ifade ederken, Belediye Başkanlığı dönemindeki başarılı hizmetlerini Bakanlığı döneminde de yapacağından emin olduklarını belirtti.

ŞANLIURFA FAKIBABA'DAN RAZI

Diğer yandan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşlarını İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, kentin büyük çoğunluğunun Fakıbaba'dan razı olduğunu belirterek, "Yönetim ve idare anlamında tecrübeli bir isme yeni bir görev verildi. Şanlıurfalılar olarak bu görevini en iyi şekilde yürüteceğine inanıyoruz. Ülke ile kent tarımına ve hayvancılığına ciddi katkılar sağlamasını bekliyoruz" diye konuştu. 

BASINDAN ALINTIDIR.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara