Satılık Halep Keçisi Fiyatları

Satılık Halep Keçisi Fiyatları

Satılık Halep Keçisi Fiyatları

2018 yılında satılık Halep Keçisi fiyatları gebe çebiçler 1200 tl , boş çebiçler 800 tl fiyatlarla çiftliğimizde satılmıştır. Satılık halep keçisi fiyatları 2019 yılında bir miktar yükselme eğiliminde olacaktır. Halep keçisi  Doğu Akdeniz Bölgesinde yerleşik milli bir keçi ırkımızdır. Halep süt keçisi kombine verimli bir ırktır. Hem etçi hem sütçüdür hem de çok fazla yavru verimine sahiptir. Torunoğlu Keçi Çiftliği birçok Halep Keçisi'ni ülke geneline dağıtımını ve satışını yapmıştır. Ayrıca Azerbaycan'a Halep keçisi ihracatı yapmıştır. Halep Keçisi yetiştiriciliği ülkemizde baş gösteren isşizlik sorununa çözüm olabilir. Sınırlı miktarda bir sermaye ile 40-50 Halep Keçisiyle işe başlayan bir Halep Keçisi yetiştiricisi rahatlıkla hayatını idame ettirebilir. Halep Keçilerinden sağdığı sütle ve elde ettiği yavrularla ciddi bir kazanca ulaşabilir. Küçük sermayeyle iş kurmada Halep keçisi çok avantajlıdır. Ayrıca Halep Keçisi Ortadoğu Ülkelerinden ,Türk Cumhuriyetlerinden ve Balkan ülkelerinden yoğun talep görmektedir.  Ülkemizde Halep keçisi yetiştiriciliğinde Rahatlıkla söz sahibi olabilir. Halep Keçisi ihracatından ciddi kazançlar elde edebiliriz. 

En kaliteli Halep Keçileri Çukurova Bölgesinde ve KKTC de bulunmaktadır. Yavru vatan Kıbrısta Ana Vatan Türkiye Halep Keçisi konusunda iş birliği yaptığında büyük bir başarıya imza atılacaktır. KKTC 'de çok kalitali halep Keçileri bulunmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halep Keçisi yetiştiriciliğini Kıbrıs'da desteklemelidirler.Kıbrıs'da Arap ülkeleri ciddi sayıda Halep Keçisi alımı yapmaktadır. 

Halep Keçisi Özellikleri;

- Halep keçisi uzun kulaklı,kambur burunlu olur. Renklerinin geneli kırmızı,kahverengi bir kısmıda gri,alacalı , bej renginde olabilir. Halep Keçisi çok uysal yaradılışlı bir keçidir. Joyundan daha uysaldır. Koyunlarla birlikte otlamayı çok sever. Adeta koyunun üvey kardeşi gibidir. Her koyum-n yetiştiricisi koyun sürüsünün içine Halep Keçilerini rahtlıkla besleyebilmektedir. Halep Süt Keçisi yetişticiliği koyun yetiştiriciliğinden daha kazançlıdır. Çünkü koyuna göre yavru verimi daha fazladır. Ayrıca ciddi bir süt verimi vardır. halep keçisi ayrıca bir gıda fabrikasıdır. Bu güzide keçi ırkına ülkemiz Tarım Bakanlığı yeteri kadar önem vermemiştir. Buğüne kadar ciddi bir seleksiyon çalışması ne yazıkki yürütülmemiştir. Beyhude Sanen Keçisi ile Türkiye'nin keçideki enerjisi yok edilmiştir. Geç kalınmadan Halep keçisi ıslah ve seleksiyon çalışmalarına başlanmalıdır. Bu konuda Tarım Bakanlığını , üniversiteleri , TİGEM i göreve davet ediyoruz.

Satılık Halep Keçisi fiyatlarını öğrenmek için bizi arayınız.

iletişim : 0555 997 50 75


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara