Üçüz oğlaklar ilgi odağı oluyor- Halep Keçisi

Üçüz oğlaklar ilgi odağı oluyor

17 Temmuz 2009 - 13:05 

Sakarya'da satın aldığı 4 halep keçisi ile hayvanyetiştiriciliğine başlayan emekli İlyas Can'ın, keçilerinin sayısı 5 yılda yüzü aştı. Yeni dünyaya gelen üçüzoğlaklar ise sürünün içinde güzellikleriyle ilgi odağı oluyor.

Adapazarı ilçesi Korucuk Mahallesi'nde yaşayan üç çocuk babası İlyas Can, 11 yıl önce minibüsşoförlüğünden emekli olduğunu söyledi. Emeklilikten sonra boş vakitlerini değerlendirmek için 2004 yılındahayvan yetiştiriciliğine başladığını kaydeden Can; "Yetiştiriciliğe 4 halep geçisi alarak başladım. Halep keçileri çok doğurgan. 13 ayda iki kez doğum yapan bu hayvanlar her seferinde üçüz doğuruyorlar. Sayıları 5 yılda 100'ü aştı." dedi.

Sayıları giderek artan keçilerine bakmakta zorlanınca çareyi keçileri satmakta bulduğunu ifade eden Can şunları söyledi: "Sayıları sürekli arttığı için bakmakta zorlanıyorum. Yer problemi de var. Bu nedenle keçilerin bir bölümünü satmak zorunda kaldım. Şimdi elimde 39 tane kaldı."

Üçüz oğlaklara çocukların ve ailelerin büyük ilgi gösterdiğini anlatan Can, "Bölgedeki toplu konutlarda yaşayan aileler çocuklarıyla birlikte üçüz oğlakları görmeye geliyorlar. Oğlaklar ve anneleri zaman zaman bu ilgiden yoruluyor. Aileler her sabah gelip keçi sütü alıyorlar." diye konuştu.


(CİHAN)


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara