Ziraat Bankasının Çiftçilere 0 Faiz İle Kredi Kararı Resmi Gazete’de

Ziraat Bankasının Çiftçilere 0 Faiz İle Kredi Kararı Resmi Gazete’de


Çiftçi ve üreticiye iyi haber Ziraat den! Ziraat bankası 2017 yılında çiftçilere tarım kredi kooperatiflerince faizsiz kredi kullandıracak. Ziraat Tarım alanlarında ve faaliyetlerinde verecek olduğu bu krediyi işletme ve yatırım kredisi olarak verecek. Ziraat bankasının bu faizsiz kredi kararı tarım kredi kooperatiflerince gerçek ve tüzel kişi üreticilerine gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının yetki alanı içerisinde bulunan tarımsal amaçla işlerinde uygulamak için verilecek düşük faizli yatırım ve işletme kredisi uygulama ile ilgili karar 31.12.2016 tarihinde 2016/9665 sayısı ile resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankası tarafından verilen karar ile onaylanan ve verilmesi kesinleşen faizsiz çiftçi kredisi bu yılki  başvurularını 01/01/2017-31/12/2017 tarihleri aralığında başvuracak çiftçiler bu faizsiz krediden yararlanabilecek.

Ziraat bankası tarafından Tarım kredi kooperatifleri aracılığı ile kullandırılacak ve çiftçilere verilecek faizsiz kredinin konuları; Bitkisel üretim alanları, hayvansal üretim alanları, Bitkisel üretim alanları, Muhtelif konular ve Tarımsal amaçlı kooperatiflerin üretim konuları olarak 4 ana başlığa ayrılıyor.

2017 Ziraat Bankası Faizsiz Tarım Ve Hayvancılık Kredileri
Krediden yaralanmak isteyen çiftçilerin 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 zaman zarfında başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Ziraat bankası ile Türkiye Tarım Kooperatifleri kurumunca çiftçilere kullandırılacak olan faizsiz kredilere 1 Ocak 2017 ve 31 Aralık 2017 tarihleri arasında kredi için başvuruda bulunanlar hayvancılık, bitkisel üretim, tarımsal amaçlı kooperatiflerin üretim ve muhtelif konular dahil olmak üzere birçok alanda kullandırılan kredilerin faiz oranlarından Bakanlar kurulu ile belirlenen indirim oranları ve indirim yapılacak ve kredi üst sınırları geçilmemek kaydıyla tarımsal kredi verilecektir.

Bu doğrultuda faizsiz çiftçi kredisinden faydalanmak isteyenler için uygulanacak indirimleri ve faizsiz çiftçi kredisi konularını açıklamak gerekirse;


 
Ziraat Bankası Faizsiz Hayvancılık Kredisi
Tarım kooperatifleri kurumu tarafından Ziraat bankası ile verilecek olan faizsiz krediye alanına gire hayvansal üretim dallarında verilecek olan kredilerin büyüklüğü ve faiz indirimleriyse aşağıda belirtildiği gibi.

Damızlık süt sığırı yetiştiriciliği yatırım döneminde %100 indirim ile kredi verilecek.
Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği.
Büyükbaş hayvan besiciliği.
Yaygın hayvansal üretim.
Damızlık etçi kombine sığır yetiştiriciliği yatırım için yapılan %100 faiz indirimi ile faizsiz kredi verilecek.
Küçük baş hayvan yetiştiriciliği yatırım için yapılan %100 faiz indirimi ile faizsiz kredi verilecek.
Damızlık düve yetiştiriciliği yatırım için yapılan %100 faiz indirimi ile faizsiz kredi verilecek
Arıcılık
Hindi besiciliği
Küçük baş hayvan besiciliği yatırım için %100 faizsiz kredi verilecek.
Kanatlı sektörü
Su ürünleri yetiştiriciliği yatırım dönemi için yapılan %100 faizsiz kredi verilecek.
Kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliği yatırım ve işletme nedeni ile %100 faizsiz kredi verilecek.
Üst limiti 12 milyon 500 bin lira olan kredi Damızlık süt sığırı yetiştiriciliği veya damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiricileri adı altında verilecek. Bu alanlarda verilen krediden 750 bin liraya kadar kullanmak isteyenler yatırım zamanı için %100 faiz indirimi işletme dönemi için %50 faiz indiriminden yararlanabilirler.

Ziraat Bankası Bitkisel Üretim Kredisi
Kontrollü örtü altı tarımı için kredi üst sınırı 10 milyon liraya kadar çıkan krediden 750 bin liraya kadar yatırım dönemi için %75 faiz indirimli kredi verilecek.
Çok yıllık yem bitkisi üretimine yapılan yatırım dönemi %100 faizsiz kredi verilecek.
Süs bilgisi üretimi
Yaygın bitkisel üretim için kredi üst limiti 750 bin lira olan krediden 100 bin liraya kadar yatırım dönemi için %50 faiz indirimi ile kredi verilecek.
Nakitte sıkışık olup da Gelir Belgesiz Kredi Çekmek isteyenler makalemizden bilgi sahibi olabilirsiniz.

BASINDAN ALINTIDIR.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara