2017 Küçükbaş hayvancılık kredisi nasıl alınır?

2017 Küçükbaş hayvancılık kredisi nasıl alınır?

Çiftçilerin koyun ve keçi almak için maddi destekleme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Devlet tarafından yerli üretimi, tarımı ve hayvancılığı destekleyerek, dışa bağımlılığı azaltma, kendi ürettiğimiz ürünler ile kendi kendimize yetebilmek adına hayvancılık sektörünü desteklemekte ve hem büyükbaş hayvancılık için hemde hayvan kredileri vermektedir.

Tarım Bakanlığı küçükbaş hayvancılık desteklemeleri
500 baş ve üzeri koyun, keçi hayvan sayısına sahip işletmelerde başlar. Sürü yöneticisi istihdamı desteği 5.000 ₺’dir. Küçükbaş hayvancılık devlet desteği olarak, 100 ile 200 baş arasında anaç baş hayvan sayısını artırırsa veya yeni ağıl yaparsa, üst limiti 120 bin lira olan bu projelerinde yarısı hibe olacak.

Keçi Koyun Yetiştiriciliği
2017 Küçükbaş hayvancılık için çiftlik yapımı için devlet desteği

Büyükbaşta 10-50 baş anaç kapasiteli, koyun keçi hayvancılığında ise 100-200 baş anaç kapasiteli ahır ve ağılların tadilatı veya yeniden yapımında inşaat yatırımlarının yüzde 50’sini hibe olarak karşılanıyor.

“Tabii veya suni tohumlama ile etçi veya kombine tohum kullanan ve ön soy kütüğüne kayıtlı; anaç hayvan başına 350 ₺, doğacak Buzağı için ise 150 ₺ olmak üzere toplam 500 ₺ destek veriyoruz. Ayrıca yetiştirici soy kütüğüne üye ise 70 ₺ ilave destekten faydalanacaktır. Yetiştiricilerin desteğe erişimini kolaylaştırmak için amacıyla başvuruda ölçek ve birlik üyelik şartı aranmayacaktır.

Tarımsal bir işletmesi olan veya arazisi olmadığı halde doğrudan doğruya besicilik dahil hayvancılıkla uğraşan ortaklara hayvanların cinsi ve sayısı göz önüne tutularak verilen kredilerdir. Küçük ve büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı v.b. kapsamaktadır.

Hayvan almak istiyorsanız, oturduğunuz yerde ki il veya ilçe Gıda Tarım Müdürlüğüne gidin. Hibe ve destek var mı yok mu öğrenin. Sonra hayvancılık kredisi için bu bankalara giderek başvurun.

2017 yılı koyun keçi hibesi
2017 yılında köye kesin dönüş yapan 24/30 yaş arasındaki küçükbaş koyun ve kuzu yetiştirecek genç çiftçilere 30 bin lira geri ödemesiz kredi verilecek. Bu kredi 15.000 genç çiftçimiz için sağlanacak. Eğer sizde küçükbaş hayvan besiciliği yapmak istiyorsanız, hayvan hibe teşviklerine başvurabilirsiniz. TİGEM tarafından projesi onay alan çiftçilere 30 bin lira değerinde küçükbaş hayvan koyun keçi hayvanları verilecek.

2017 Tarım Kredi Kooperatifi Hayvancılık Kredisi
Türkiye Tarım kredi kooperatifi tarafından hayvancılık ile uğraşan çiftçilere Hayvancılık kredileri Büyük ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık,kümes hayvancılığı kapsamında tarım işletmesi olan ve ortaklara hayvanların cinsi ve sayısına göre hayvancılık işletme kredisi verilmektedir.
2017 Şekerbank koyun keçi kredisi şartları
Şekerbankasından küçükbaş hayvancılık kredisi alma isteyenlerin en az 2 yıldır hayvancılık yapması ve hali hazırda 50 keçi 25 koyunu olması ve bu hayvanları Tarım İl/İlçe Müdürlükleri’nde Koyun/Keçi Kayıt Sistemine kaydedilmiş (küpelendirilmiş) olması ve en az 3 ay süreyle sisteme kayıtlı olduklarına dair Tarım İl/İlçe Müdürlüklerinden yazı getirilmesi şartıyla 60 ay vadeli yılda bir kez geri ödemeli olarak Şekerbankasından küçükbaş hayvancılık kredisi verilmektedir.

Koyun keçi gibi küçükbaş hayvan alımlarında ve  hayvancılık bakımı için gerekli malzemelerin alımında kredi imkanı tanıyan Şekerbankasında küçükbaş hayvancılık kredisi alarak 2017 yılında da hayvancılık sektöründe yeni yılı rahat geçirebilirsiniz.

Finansbank Küçükbaş Hayvancılık Kredisi
Finansbank besicilik yapacak ve yapmakta olan çiftçiler için besicilik kredisi adı altında besicilik yapacak olan çiftçinin bütün ihtiyaçlarını karşılamak adına krediler vermektedir.Bu krediler ile  üretim maliyetinin %85’ini karşılayabilir hayvancılık faaliyetlerinde rahat edebilirsiniz.

Denizbank Küçükbaş Hayvancılık Kredisi
Denizbank hayvancılık kredisi veren bankalar arasındadır. Ziraat bankasının hayvancılık desteklerinde ödeme aracılık hizmeti vermesi ile hayvancılık kredisi denilince ilk akla gelecek banka olması nedeniyle çoğu üretici Denizbank hayvancılık kredilerinden habersizdir. Tarımsal faaliyetlerde ve küçük baş hayvancılık faaliyetlerinde kredi veren Denizbanktan alacağınız krediler ile hayvancılığınızı daha üst seviyeye getirebilir verilen bu krediler ile hem hayvan, hem de hayvan bakım ürünleri alabilirsiniz

Yapı Kredi Küçükbaş Hayvancılık Kredisi
Yapı kredi bankası  hayvancılık yapan çiftçilere Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için finansman desteği sağlayan bir diğer bankadır. Küçükbaş hayvancılık sektöründen geçimini sağlayan çiftçilere hem yeni hayvan alımlarında hem de hayvan bakım ürünlerinde alınan kredilerle destek veren Yapı kredi hayvancılık kredileri ile işletmenizi daha modern hale getirebilirsiniz.

Küçükbaş Hayvancılık Kredisi Almak İçin Gerekli Belgeler
Küçükbaş hayvancılık kredi veren bankalardan kredi almak için gerekli belgeler ÇKS kaydının yapıldığına dair Çiftçilik Belgesi, Çiftçinin nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport fotokopisi, Hayvan kayıt sistemi için kayıt belgesi ve İşletme tescil belgesi ve hayvan pasaportları gereklidir.

Basından Alıntıdır.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara