At Ne İle Beslenir

At Ne İle Beslenir

At ne ile beslenir, sorusunun cevabı at en iyi, at yapay çayır merasıyla beslenir. Atların beslenmesinde yapay çayır mera çok etkilidir. Uzun ömürlüdür. En az 5 yıllıktır. Torunoğlu Tohumculuk olarak atların beslenmesi için özel at merası tohumu hazırlayıp at çiftliklerine ekimler yaptırmaktayız. At merası dekara 7-8 kg ekilir. At merasında arazi 2’ye 3’e padoklar halinde bölünür, dönüşümlü olarak otlatılır. Bir tarafın sulama ve gübrelemesi yapılırken atlar diğer padoklara alınır.

Atların beslenmesinde ryegrass da çok önemli bir bitkidir. Atlarda gaz, şişlik ve sancıya sebep olmaz. Leziz besleyici özelliği yüksek bir bitkidir. Reygrası atlar severek yer. Ekimi sonbahardır. Dekara 5 kg ekilir. Yılda 5-6 kez biçilir. Bir çok seferde otlatılır.

Yine atların beslenmesinde ot tipi teff grass çok önemli bir yem bitkisidir. Ot tipi teff grassta atlar otlatılacaksa önce 1-2 sefer biçim yapılır. Teff grassın köklerinin güçlenmesi sağlanır, ondan sonra otlatılır. İnce saplı, ince yapraklı zarif bir yem bitkisidir. Atlar iştahla severek yer. Dünyada at yetiştiricileri teff grass ekimine ağırlık vermektedir. Teff grass kuru otu yüksek fiyatlara alıcı bulmaktadır.

Atlar için diğer bir yem bitkisi 5’li karışımdır. 5’li karışımda kuru ot yapılarak atlara yedirilir. İçerisinde macar fiğ, yem bezelyesi, tritikale, kılçıksız buğday ve yulaf gibi yem bitkileri vardır. Ekim zamanı sonbahardır. Dekara 15 kg ekilir. Atların beslenmesi açısından iyi bir yem bitkisidir.

Atlar için farklı bir yem bitkisi de yoncadır. Yonca atlara yeşil yedirilmez. Kuru ot yapılarak yedirilir. Atlara yonca kuru otu yedirilirken çok aşırı verilmez, sınırlı bir miktarda verilir. Yonca dekara 4-5 kg ekilir. Hem sonbaharda hem ilkbaharda ekimi yapılır.

Atlar için güzel bir yem bitkisi korungadır. Korunga besleyici özelliği yüksektir. Hem kuru otu hem yeşil otunu atlar tüketebilirler. Dekara 15 kg ekilir. Sonbahar ve erkenci ilkbaharda da ekilebilir.

Atlar için farklı bir yem bitkisi yulaftır. Yulaf kuru otunu atlar severek tüketir. Yulaf tohumu dekara 20 kg ekilir. Ilıman bölgelerde ekim zamanı sonbahardır, sert iklimde erkenci ilkbaharda ekilir. Kuru ot yapılarak yedirilir.

Atlar dane arpa, dane yulafı severek tüketirler. At beslenmesinde bu tahıllar önemli bir yer tutar. Son yıllarda atlar için özel hazır yemlerde piyasaya sürülmüştür ve satılmaktadır.

Atlar ne ile beslenir diye merak etmeyin Torunoğlu Tohumculuğu arayın.

0532 266 40 41 - 0322 239 88 08 - 0322 239 88 09 - 0530 300 52 73 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara