En İyi Etçi Sığır Irkı

En İyi Etçi Sığır Irkı

En İyi Etçi Sığır Irkı



Etçi sığır ırkları incelendiği zaman en iyi etçi sığır ırkı ortaya çıkmaktadır. En iyi etçi sığır ırkı Piedmontesedir. Piedmontese anavatanı İtalya olan bir ırktır. Kuzey İtalya’da yoğunlukla yetiştirilen bir ırk olan Piemontesenin ana kökeninin Pakistan yöresi olduğu düşünülmektedir.

Piedmontese ırkı çift kaslı gen yapısına sahip bir ırktır. İnce kemik yapısı ve yağ oranının azlığı nedeniyle tabiri caizse bir et yığınıdır. Piemonteseler 14-16 aylık olunca 600-650 kg canlı ağırlığa ulaşmaktadır. Et randıma çok yüksek (%69-73) olan Piemonteseler 14-16 aylık olunca 450-460 kg karkas et verimine sahiptir. Bir buçuk yaşına değmeden bu ağırlığa ve karkas et verimine ulaşması nedeniyle en iyi etçi ırk Piedmontesedir.



Piemontese ırkının eti yumuşak ve çok kalitelidir. Avrupa ve Amerika’da değeri farkedilmiş ve aranılan bir et olmuştur. Ayrıca Piedmontese ırkının eti marketlerde ve rastaurantlarda fiyat farkıyla satılmaktadır. Çok lezzetli bir ettir. Kolestrol yönünden derisi soyulmuş tavuk etinden, kılıç balığından daha düşük kolestrole sahiptir. Amerika’da kalp dostu et seçilmiştir.

Piemonteseler Alplerde yoğun olarak yetiştirilir. Alplerin ve yaylaların sert iklim koşullarına son derece dayanıklıdır. Mera hayvancılığına uygundur. Fiziksel olarak dayanıklı ve güçlü olan Piedmonteseler aynı zamanda genetik olarakta güçlüdür. Genlerinde ki zebu kanı dolayısıyla hastalıklara karşı son derece dirayetlidir. Piemonteselerde yavru kayıpları, tırnak hastalıkları gibi sorunlar yok denecek kadar azdır.



İtalyan orijinal Piedmontese boğa spermaları Anaborapi Kooperatifinden tedarik edilmektedir. Yavru testinden (progeni test) geçmiş tek Piemontese boğa sperması Anaborapi kuruluşuna aittir.

Piemontese boğa spermalar ve Piemontese düve satışlarımız devam etmektedir.

Detaylı bilgi almak için siparişler için firmamızla iletişime geçebilirsiniz



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara