En İyi Yapay Mera

En İyi Yapay Mera

En iyi yapay mera şu şekilde olur, buğdaygil ve baklagil çok yıllık karışımlardan oluşur. En iyi yapay mera ticari olarak yapay merayı Türkiye’ye icat eden 1999 yılında Torunoğlu Tohumculuk tarafından her daim hazırlanıp satışa sunulmaktadır.

Ak Üçgül (Trifolium Repens) : Ak üçgül yapay çayır mera karışımlarında kullanılan çok yıllık bir yem bitkisidir. Baklagil ailesinde yer alır. Ak üçgül tohumu dekara 1-2 kg ekilir. Uzun ömürlüdür. Ak üçgül tohumu tek başına ekildiği gibi, mera karışımlarında da sıkça tercih edilir.

Çayır Üçgülü (Trifolium Pratense) : Çayır üçgülü 3-4 yıl ömrü olan yapay mera karışımlarında yer alan çok yıllık bir bitkidir. Kurak ve sıcaklığa karşı dayanıklı bir baklagiller içinde yer alan yem bitkisidir. Toprağa bol miktarda azot sağlar. Çayır üçgülü tohumu ekimleri ilkbaharda ve sonbaharda yapılır. Trifolium pratense otlatmaya müsaittir.

Gazal Boynuzu (Lotus Corniculatus) : Gazal boynuzu çok yıllıktır ve baklagiller grubunda yer alır. Sarı çiçekler açan gazal boynuzu 50-100 cm boya ulaşır. Gazal boynuzu mera karışımlarında yer aldığı gibi tek başına da ekilebilir. Otlatmaya son derece uygundur.

Domuz Ayrığı (Dactylis Glomerata) : Domuz ayrığı uzun ömürlü geniş yapraklara sahip bir yem bitkisidir. Çok yıllık yapay mera karışımlarında kullanılan domuz ayrığı büyük yumaklar oluşturur. Kuraklığa son derece dayanıklıdır ve mera karışımlarında sıklıkla kullanılır. Dekara 2-3 kg tohum ekilir. Domuz ayrığı 60-120 cm boya ulaşabilmektedir. Domuz ayrığı sulak yerlerde yüksek verim verebilmektedir. İyi drenaj yapılmış arazilerde ömrü daha uzun olur.

Çayır Düğmesi (Potaryum Sanguisorba) : Çayır düğmesi çok yıllık bir yem bitkisi çeşididir. Yaklaşık 50-70 cm yüksekliğe ulaşabilmektedir. Dekara 2-3 kg tohum kullanılır. Çayır düğmesi yapay mera oluşturmada kullanılan bir çeşittir. Çayır düğmesi kuraklığa ve hastalıklara karşı dayanıklıdır. Kök hastalıklarına karşı dirençli bir yapay mera yem bitkisidir.

Kılçıksız Brom (Bromus İnermis) : Kılçıksız brom çok yıllık mera karışımlarında kullanılmaktadır. Kılçıksız brom 50-100 cm boya ulaşır. Kılçıksız brom tohumu dekara 2-3 kg ekilir. Buğdaygil ve baklagil yapay mera karışımlarında iyi bir gelişim gösterir.

Çayır Yumağı (Festuca Pratensis) : Çayır yumağı buğdaygil grubunda yer alan uzun ömürlü mera karışımlarında kullanılan bir yem bitkisidir. Dekara 3-4 kg ekilir. Çayır yumağı 50-100 cm boya ulaşır. Çayır yumağı hem tek başına hem de buğdaygil baklagil mera karışımlarıyla birlikte ekimi mümkündür. Çayır yumağı yem bitkisi kurağa dayanıklıdır.

Otlak Ayrığı (Agropyron Cristatum) : Otlak ayrığı çok yıllık bir yapay mera yem bitkisidir. Buğdaygiller içinde yer alan otlak ayrığı 50-100 cm yüksekliğe ulaşabilir. Otlak ayrığı soğuğa, çiğnenmeye ve kuraklığa dayanıklıdır.

Çayır Kelp Kuyruğu (Phleum Pratense) : Çayır kelp kuyruğu yumak halinde gelişim gösteren uzun ömürlü ve suni meralarda sıkça kullanılan bir yem bitkisidir. Sulak arazilerde çayır kelp kuyruğu yüksek verim gösterir. Çayır kelp kuyruğu büyükbaş ve küçükbaşlarda severek tüketilir. Yumuşak bir yapıya sahiptir. Çayır kelp kuyruğu suni meralarda sıkça kullanılmaktadır.

Ot Tipi İngiliz Çimi (Lolium Perenne) : İngiliz çimi çok yıllık yapay mera karışımlarında sıklıkla kullanılan bir yem bitkisi çeşididir. Her mevsim yeşil kalan İngiliz çimi hayvanlar tarafından severek yenmektedir. Hayvanların verimini arttırır ve performansında olumlu etki sağlar.

Mavi Ayrık (Agropyron İntermedium) : Mavi ayrık çok yıllık bir yem bitkisidir. Suni mera karışımlarında kullanıldığı gibi tek başına da ekilebilmektedir. Sert iklime ve kuraklıklara dayanıklıdır. Mavi ayrık dekara 2-2,5 kg ekilir.

Yüksek Otlak Ayrığı (Agropyron Elongatum) : Yüksek otlak ayrığı yumak halinde gelişen ve yapay mera karışımlarında kullanılan çok yıllık uzun ömürlü bir yem bitkisi çeşididir. Yüksek otlak ayrığı her türlü toprakta yetişir. Soğuğa ve kuraklığa dayanıklıdır.

Festulolium : Festulolium yem bitkisi festuca ve loliumun melezlenmesiyle oluşturulan bir yem bitkisidir. Festulolium tek başına ekilebildiği gibi yapay meraların içinde de kullanılır. Çok yıllık bir yem bitkisidir.

En iyi yapay mera tohumunu Torunoğlu Tohumculuktan temin edebilirsiniz.  

0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara