Genç Çiftçi Küçükbaş Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor

Genç Çiftçi Küçükbaş Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Uşak Paçacıoğlu köyünden Asiye AKKAYA ve Sivaslı İlçe Merkezinden Ayşe DERE' ye 40' ar baş Akkaraman Irkı küçükbaş hayvanların teslimatları yapıldı.

Küçükbaş hayvanları teslim olan genç çiftçilerle yapılan görüşmelerde, projeden çok memnun olduklarını, 5000 kadar başvurunun içinden hiç para ödemeden kendilerine bu hayvanların verilmesine çok sevindiklerini ve bu hayvanların sayısını daha da artırmak niyetinde olduklarını söylediler.

5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/16) çerçevesinde Uşak' ta toplam 5.398 adet proje başvurusu alınmış, bunun 4.601 kişisi evraklarını getirerek başvurularını tamamlamıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Uşak'a 4 milyon 830 bin TL. bütçe tahsis edilmiş, bu bütçenin 93 adedi büyükbaş, 25 adedi küçükbaş, 43 adedi ise Bitkisel Üretim ve Diğer Üretimler olarak 161 kişilik kontenjan ayrılmış, Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 161 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

Yatırımcı bazında proje bütçesinin 30 bin TL'ye kadar olan miktarının tamamı hibe şeklinde karşılanacak. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar Bakanlığa bağlı TİGEM (Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü) tarafından temin edilmektedir.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazanan diğer genç çiftçilere TİGEM'in belirleyeceği takvime göre hayvanların dağıtımı devam edecek.​

Basından Alıntıdır


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara