İtalyan Çimi Tohumu Fiyatı

İtalyan Çimi Tohumu Fiyatı

İtalyan çimi tohumu fiyatı 2021 yılında artan kuraklık nedeniyle üretiminde aksamalar olmuştur. Dolayısıyla İtalyan çimi üretimindeki aksamalar İtalyan çimi tohumu fiyatını yukarılara doğru çekmiştir. Firmamız ettiği kardan fedakarlık yaparak İtalyan çimi tohumu fiyatlarını uygun rakamlarda tutmaya çalışmaktadır. Ayrıca ülkemizde İtalyan çimi tohumuna yoğun ilgiden dolayı fiyatlarda yükselme eğiliminde devam etmektedir.

 



Yıllara göre İtalyan çimi tohumu fiyatları aşağıdaki gibidir:
2021 yılı İtalyan çimi tohumu kg fiyatı: 27 TL
2020 yılı İtalyan çimi tohumu kg fiyatı: 23 TL
2019 yılı İtalyan çimi tohumu kg fiyatı: 19 TL
2018 yılı İtalyan çimi tohumu kg fiyatı: 17 TL
2017 yılı İtalyan çimi tohumu kg fiyatı: 14 TL şeklindedir.

İtalyan çimi tohumu Latince ismi Lolium Multiflorum'dur. Türkiye’de bilinen adıyla ryegrass tohumudur. Çiftçiler arasında süt ve besi artışını sağladığı için bir başka adı da süt otu tohumu olarak bilinmektedir.



İtalyan çimi tohumunu ilk kez Türkiye’ye 1999 yılında firmamız Torunoğlu Tohumculuk kazandırmıştır. İtalyan çimi tohumu ile birlikte sayısız çiftlik iflasın eşiğinden kurtarılmış ve fabrika yemlerine bağlılık azalmıştır. Firma sahibi Cengiz Torun’un büyük emekleri ve uğraşları sonucunda yonca tohumundan sonra en çok ekilen yem bitkisi tohumu haline gelmiştir. Günümüzde binlerce ton İtalyan çimi tohumu satışı yapılmaktadır.

İtalyan çimi tohumu otu ile beslenen hayvanlarda verim artışları %20 oranına kadar ulaşmaktadır. Yükselen yem maliyetlerinden sonra, İtalyan çimi kaba yem bitkisi çiftçilerimizi kurtaracak mükemmel bir bitki olarak çiftçilerimize sunulmuştur.



İtalyan çimi tohumu fiyatlarındaki satış politikamız, yüksek kalite ve uygun fiyatlar olarak
belirlenmiştir. Yerli ve milli ryegrass (İtalyan çimi) tohumu adı altında piyasada çok düşük fiyatlara satılan ryegrass tohumları bulunmaktadır. Yerli gen kaynağı ülkemizde bulunmayan ryegrass tohumunu bazı sahtekar kişiler çiftçilerimizi aldatarak hiçbir besin değeri olmayan ve büyümeyen ryegrass tohumlarını satarak, çiftçinin emeğini hiçe saymaktadırlar. Firmamız olarak Türk çiftçisine tavsiyemiz tohum alırken OECD belgeli olmasına, orijinal olması ve ithal olmasına dikkat etmelilerdir. Prensip olarak tohum satışı yaparken ithal, OECD sertifikalı ve orijinal olan tohumlar satmaktayız. İtalyan çimi tohumu hakkında bilgi almak ve İtalyan çimi tohumu sipariş etmek için firmamızı
arayabilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara