Keçi Ne İle Beslenir

Keçi Ne İle Beslenir

Keçi ne ile beslenir, koyun ne ile beslenir? Keçinin ve koyunun en çok sevdiği yem bitkilerinin başında 5 yıllık çayır mera gelir. Keçiler için hazırladığımız yapay çayır mera karışımımızla keçiler başka bir gıdaya ihtiyaç duymadan beslenebilirler. Yapay çayır merada keçiler 5 yıl boyunca sürekli otlayabilirler. Arazi ikiye bölünür. 20 gün bir tarafta 20 gün diğer tarafta olacak şekilde münavabeli sistemle otlarlar. Yapay çayır mera keçi ve koyunların beslenmesi açısından çok önemlidir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda yüksek verim artışı sağlar. Yapay çayır mera dekara 6 kg ekilir. Ekim zamanı öncelikle sonbahardır ya da erkenci ilkbahardır.

Keçiler ve koyunlar için diğer bir yem bitkisi ryegrasstır. Keçilerin beslenmesi açısından çok önemlidir. Çok fazla yeme ihtiyaç duymadan reygrasta keçiler otlayabilirler. Gazlı şişlik yapmaz hayvanlarda. Ryegrass koyun ve ineklerin beslenmesi için de önemlidir. Dekara 5 kg ekilir. Ekim zamanı sonbahardır. Hava ılımanken ektikten 40 gün sonra otlatmaya biçime gelir. 

Keçiler için bir diğer yem bitkisi de silajlık soyadır. Silajlık soya keçilerin beslenmesi yönünde yüksek protein kaynağıdır. Dekara 8 kg ekilir. Ekim zamanı Mayıs, Haziran gibidir. Hayvanlara silaj ya da kuru ot yapılarak yedirilir. Koyun, keçi ve sığırların beslenmesinde çiftçileri %75 oranında yemden kurtarır. 

5'li karışım yine keçi ve koyunların beslenmesi açısından önemli bir yem bitkisidir. Genelde sonbaharda ekilir. Doğu Anadolu gibi sert iklim bölgesinde erkenci ilkbahar ekimi yapılabilir. Dekara 15 kg ekilir. Dekardan 1.5 tona kadar kuru ot 5-5.5 tona kadar silaj verimi vardır. Tüm küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar silajını ve kuru otunu severek tüketirler. 

Korungayla da keçiler güzel beslenir. Korunga 3-4 yıl ömrü olan bir yem bitkisidir. Dekara 15 kg ekilir. Besleyici özelliği çok yüksektir. Hem kurak hem de susuz arazide yetişebillir.

Keçilerin beslenmesi açısından dane yemler, arpa, yulaf önemli tahıllardır. Keçi ve koyunların beslenmesi için güvenilir kaliteli fabrika yemlerinden de kullanılabilinir. Keçi ve koyunların beslenmesi için firmamızdan destek alabilirsiniz. Keçi ne ile beslenir, koyun ne ile beslenir diye tasa etmeyin. Firmamıza sorun. 

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 - 0322 239 88 08 - 0322 239 88 09 - ofis cep : 0530 300 52 73 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara