Mudurnu'da organik yumurta üretimine başlandı

Mudurnu'da organik yumurta üretimine başlandı

Mudurnu'da organik yumurta üretimine başlandı

07 Eylül 2007 Cuma 14:20

 

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bir girişimci, kurduğu çiftlikle organik yumurta üretimine başladı.


Doğal yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen yumurtalar kargo ile sipariş edilen adreslere gönderiliyor.

 Organik sebzelerden sonra organik yumurta üretimine de başlandı. Mudurnu ilçesinde yaşayan İnşaat Mühendisi Nevzat Anlıtan, insanların doğal yumurta yiyebilmeleri için bir çiftlik kurdu.

 Geniş bir alan üzerinde kurulan çiftlikte doğal yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen yumurtalar kargo ile sipariş edilen adreslere gönderiliyor. Organik yumurtalar aynı zamanda İstanbul Şişli'de kurulan organik ürünler pazarında görücüye çıkıyor. Çok sayıda kişinin tercih ettiği öğrenilen yumurtalar aynı zamanda büyükşehir marketlerinin raflarında da yer almaya başladı.

Bolu'da bir ilk olma özelliği taşıyan organik tavuk çiftliğinde günlük olarak binin üzerinde yumurta üretiliyor. Üretilen yumurtaların bir bölümü Mudurnululara ilk elden satılırken, kalan kısmı başka illerdeki müşterilere gönderiliyor. İlçenin adını organik ürünlerle duyurmak istediğini ifade eden İnşaat Mühendisi Nevzat Anlıtan, daha önce çilek, fasulye, marul, domates, mısır, patlıcan, salatalık yetiştirdiğini açıkladı.

Amacının doğal ürünleri vatandaşın hizmetine sunmak olduğunu dile getiren Anlıtan, son olarak organik yumurta projesini hayata geçirdiğini belirti. Organik yumurta üretimine bin 500 tavukla başlandığını açıklayan Nevzat Anlıtan, tavukların beslenmesinde tamamen doğal yemler kullandığını ifade etti. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerdeki bazı marketlere ürünlerin gönderildiğini belirten Anlıtan, "Müşterilerimiz yumurtaların tadına hayran kalıyorlar, Mudurnu'ya hafta sonu İstanbul'dan sadece yumurta almaya gelen müşterilerimiz var" dedi.

 Anlıtan, aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olarak kendilerinin organize ettiği 'Gönüllü Tarım İşçiliği' ile büyük şehrin verdiği stresten kurtulmak isteyenlere ücretsiz olarak organik tar

Etiketler:organik yumurta,köy tavukçuluğu,mudurnuda köy yumurtası


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara