Organik tohumlar Şile'de takas edildi

Organik tohumlar Şile'de takas edildi

Organik tohumlar Şile'de takas edildi


 


Organik tohumlar Şile'de takas edildi 

 

Şile'nin Ovacık Köyü'nde Karaot Tohum Derneği, Ekolojik Üreticiler Derneği, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Merkez Efendi Geleneksel Tıp derneği, Slowfood / Fikir Sahibi Damaklar ve Şile Belediyesi işbirliğiyle organize edilen şenlikte tohum takasının yanı sıra atölye çalışmaları, köylü pazarı, müzik dinletileri yer aldı.

Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı şenliğe ilgi fazlaydı. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu tohum takası ile ilgili yaptığı açıklamada; “Tohum takası şenliği ülkemizde iki yıldır yapılan bir organizasyon. Bu yıl ilk kez Şile'de gerçekleşiyor. İstanbul'un kırsal yerleşim merkezi olan Şilemizde doğal yaşamı,  üretkenliği ve sürdürülebilir yaşam tarzını sergilemek istedik. Bölgemizde var olan  dedelerimizden kalma tohumlarımızı kaybolmadan toplayarak bir tohum bankasında muhafaza etme kararı aldık” dedi.

 

 

 


Başkan Tabakoğlu açıklamasının devamında, “Şile'nin domatesi, biberi ve mısırının damak zevkini yerinde yaşatmak üzere başlatılan bu çalışma ilçe turizmini de hayli etkilemekte. Bakın burada Ankara,  İzmir, İstanbul'un çeşitli semtlerinden gelmiş katılımcılar görüyorsunuz. Bu durum Şile'nin tanıtımı ve doğal üretim için çok önemli” dedi.

Şile Kaymakamı Şükrü Görücü de etkinlikte yaptığı konuşmada; “Etkinlikte, köylerimizde organik olarak yetiştirilen ürünler sergilenmekte. Sandık altı tohumlarımız takas edilerek ürünlerin yerinde yetiştirilmesi sağlanacak. Ayrıca Şile, sadece deniz ve kumu ile anılmamalı. Örneğin; İstanbul' da yerinde yetişen bir doğal nar ile Şile köylerinde yetiştirilen nar arasında bir kilonun üzerinde bir fark var. Demek oluyor ki Şile'de her şey doğal yetiştiriliyor. Bu nedenle doğal ürün meraklılarını Şile'ye bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu. Şenlik süresince ürün yetiştiriciliği konusunda  yetkililer tarafından katılımcılara  teknik bilgiler de verildi.

 

 

 

 

 

 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara