Reygras 5 Kg

Reygras 5 Kg

Reygras 5 kg ekilir dekara. Ekim zamanı Eylül başından itibaren Aralık sonuna kadar devam eder.
Erzurum, Kars ve Ağrı gibi çok soğuk bölgelerimizde erken ilkbahar ekimi yapılabilir. Dünya’nın en
kıymetli yem bitkisidir. Hayvanların reygras kadar sevdiği başka bir yem bitkisi yoktur. Çok lezzetlidir. Hayvanlar iştahla tüketirler.

Diploid reygras tohumu soğuk bölgelere daha dayanıklıdır. Tetraploid reygraslar daha lezzetli, daha sulu, daha şekerlidir ve daha yüksek verim verir.

Reygras tohumu ekerken dekara 5 kg düşecek şekilde mibzer ayarlanır. Buğday mibzerinin bıçakları
yukarı kaldırılır. Hortumlar boşa çıkarılır. Ayar 5 kg reygras tohumuna ayarlanır. Üzerine sürgü (tapan) çekilir. Tapanın önü kaldırılır, arkası basacak şekilde ayarlanır. Üzerine mümkünse dişsiz lastik ya da demir silindir çekilir. Arazi iyice sıkıştırılır. 15 gün boyunca arazi sürekli sulanır. Hem yağmurlama hem salma sulama yapılabilir. Arazinin yüzü kurutulmaz. Ektikten sonra 3.hafta üzerine dekara 20 kg üre atılır. Ayrıca yaprak gübresi, deniz yosunu, hümik asit, fülvik asit ve aminoasit besleme grubundan verilir. 40 cm boyda en yüksek protein değerine ulaşır. %22 ye kadar ham protein vardır. Reygras silajında protein oranı %19,2’dir. Biçerken 8 cm toprak seviyesinden yukardan biçilir. Çok dipten biçilmesi tavsiye edilmez. Çok dipten biçilirse bitkinin tekrar yeşermesi zorlaşır. Büyüme hızı düşer.

Her biçimden sonra üzerine yaprak gübresi ve üre atılır. Çok boylanmasına izin verilmez. Reygras çok  boylanırsa besininde ve protein oranında azalma olur.

Reygras otu yılda sulu da 5 – 6 kez, kuru da 2 – 3 kere biçim yapılır. Reygras otunda koyun, keçi, inek, manda ve atlar severek yer. Hayvanlarda yüksek verim artışı ve performans artışı ortaya çıkar. Kuru ot yapılabildiği gibi, silajı da yapılır.

 


Reygras otu tohumu ilk kez 1991 yılında firma sahibimiz Cengiz Torun Bey tarafından Türkiye’de
keşfedilmiştir. Kendine ulaşan bir yabancı dergide reygras yem bitkisini görmüştür. 1999 yılında
Türkiye’ye ithalatını yaptırarak tüm ülke geneline ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaymıştır. Köy köy mezra mezra gezerek büyük bir emek harcanmış ve masraf yapılmıştır. Bu sayede Türk çiftçisi bu bitkiyi öğrenmiştir. On binlerce çiftçiyi reygras otu sayesinde firmamız iflasın eşiğinden almıştır. Her geçen günde hayvan besleme açısından önemi daha da artmaktadır.

Reygras otu fiyatları hakkında ve reygras otu konusunda detaylı bilgi almak için firmamızı
arayabilirsiniz. Reygras otu siparişi verebilirsiniz.
0532 266 40 41 – 0322 239 88 08


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara