Ryegrass

Ryegrass

Çiftçiler Niçin Ryegrass Ekmelidir?
1- Fabrika yemi (konsantre yem) çok pahalı olduğundan çiftçinin fabrika yemi yedirecek kadar kazanç elde edememektedir.
2- Süt fiyatları çiftçinin masrafını karşılamaktan uzaktır.
3- Saman fiyatları anormal yükselmiştir.
4- Yonca balyası fiyatları yüksek rakamlara satılmaktadır. Çiftçi yonca yedirecek kadar hayvanlarından süt ve et kazancı elde edememektedir.
5- Damızlık inek ve düve fiyatları düşük seyretmektedir. Çiftçiler damızlık hayvancılıktan para kazanamamaktadır.
6- Ülkemizde büyük bir kaba yem açığı vardır. Bu kaba yem açığının kapanması için ryegrass ekilmesi her çiftçi için elzemdir.
7- Bu ülkede besicilik yurtdışından et ithalatı nedeniyle para etmemektedir. Maliyetlerin düşürülmesi, kazancın arttırılması için ryegrass ekilmesi mecburidir.
8- Ülkemizde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık anormal şekilde gerilemiştir. Bunda yem fiyatlarının yüksek olması otlak ve meraların tahrip edilmesi belirleyici olmuştur.
9- Ülkemizde ekonomik bir hayvancılığın yapılabilmesi için ryegrass ekmeden hayvancılık olmayacağı herkes tarafından bilinmelidir.
10- Kaba yem olmadan manda, inek, koyun, keçi ve at gibi büyükbaş ve küçükbaş hayvanları beslemek mümkün değildir. Kaba yem ile hayatına devam edebilir. Sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Kaba yem olmadan, sadece konsantre yem fabrika yemi ile hayvanlar hayatlarını sürdüremez ve ölürler.

Yukarda saydığımız maddelerde anlaşıldığı gibi Türkiye’de hayvancılığın durumu hiç iç açıcı değildir. Girdiler anormal yüksektir. Kaba yem temininde çiftçi zorlanmaktadır. Bir besleyici özelliği olmayan samanı çok yüksek fiyatlara temin edip hayvanlarına yedirmektedir. O nedenle ülkemizde baş gösteren devasa kaba yem açığını kapatmak için ryegrass ekmeye mecburuz. Ryegrass ile hayvanları ucuza beslemek, hayvanlarımızdan daha çok et ve süt elde etmek mümkündür. Kaba yemsiz hayvancılık yapılamayacağı acı bir gerçektir. Ülkemizdeki kaba yem açığını kapatmada ryegrassın verdiği yüksek tonajlar (10 – 15 ton yeşil ot, 2 – 4 ton kuru ot) çok etkili olmaktadır.

Ülkemiz insanlarının sağlıklı proteine ulaşabilmeleri için et ve süt üretimimizi arttırıp, fiyatlarını ucuzlatmak durumundayız. Proteinle beslenen çocuklarımız zihinsel ve bedensel gelişimleri daha mükemmel olacaktır. Karbonhidratla beslenen çocuklarla, proteinle beslenen çocuklar arasında büyük zeka farkı ortaya çıkmaktadır.



Ryegrassız bir hayvancılık düşünelemez. Tüm dünya ülkelerinin hayvancılığını ayakta tutan ryegrasstır. Ryegrassı da ilk kez ülkemize Torunoğlu Tohumculuk kazandırmıştır. Ryegrass tohumunda yerli gen kaynağı bulunmamaktadır. Çiftçilerimizi aldatan yerli milli ryegrass diye çakma tohum satan bir güruh türemiştir. Bunların ellerindeki çakma tohumları çiftçilerimizin kesinlikle almamaları gerekir. Bu çakma tohumun proteini çok düşüktür. Besin yönünden zayıftır. Ot verimi, ithal ryegrassa göre çok düşüktür. Tohumlarımız ithal, OECD belgeli orijinal tohumdur. 25kg lık ambalajlarda satışa sunulmaktadır. Ryegrass tohumlarımızı Avrupa ve Amerika’dan getirtmekteyiz. Tüm çiftçilerimiz ithal ryegrass tohumları almalıdırlar. Çakma tohumdan uzak durmalıdırlar.

İthal ryegrass tohumu sipariş vermek ve detaylı bilgi almak için arayabilirsiniz.
0532 266 40 41 – 0322 239 88 08


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara