Ryegrass Tohumu

Ryegrass Tohumu

Ryegrass tohumu (Lolium Multiflorum) Güney Avrupa’da ıslah edilip, tüm Dünya’ya dağılmıştır. Son yıllarda ABD Tarım Bakanlığı ve özel firmalar ryegrass tohumu ıslahında büyük yol katetmişlerdir.


Türkiye’de yerli ryegrass tohumu gen kaynağı bulunmamaktadır. Ryegrass en çok Avrupa, Amerika,
Avusturalya ve Yeni Zelanda’da çok yoğun ekimleri yapılmaktadır. Dünya’da masrafsız hayvancılığın lokomotifi Ryegrass yem bitkisidir. Adeta hiç yem vermeden reygras kaba yem bitkisiyle hayvanlar masrafsız beslenebilir. Ryegrass yem bitkisinde hem enerji, hem de çok yüksek (yonca kadar) proteini vardır. Dünya’da bir hayvan en fazla kiloda ryegrass (150 kg) yiyebilir. Hazmı ve sindirilme özelliği o kadar yüksektir ki hayvanlar adeta doyduğunu bilmemektedir. Adeta tadı şekerli gibi gevrek bir kaba yemdir.

Türkiye’de Ryegrass Tarihçesi

İlk kez 1991 yılında Torunoğlu Tohum firma sahibi Cengiz Torun’un yabancı bir dergide dikkatini
çekmiş olan ryegrass tohumu uzun uğraşlar sonucunda 1999 yılında ülkemize getirtilmiştir. Köyler,
kasabalar ve vilayetler teker teker çok yoğun bir şekilde gezilerek tanıtım ve yayım çalışmaları
yapılmıştır. 1999 yılından beri ithal ryegrass tohumlarının ithalatını yaptırmaktayız. Çiftçilerimiz için en üstün ryegrass tohumu variyetelerini getirtmekteyiz. Masrafsız hayvancılık için eşi benzeri olmayan bir yem bitkisidir.


 



Fabrika yemine dayalı yanlış hayvancılık politikasını tümden değiştirecek eşsiz bir kaba yemdir. Şuan süt fiyatlarının ucuz, yem fiyatlarının anormal yüksek olmasından kurtuluşun tek çözümü ryegrass ekiliş alanlarını arttırmakla mümkündür. Samana verilen paralar reygras tohumuna verilse tarlalara ithal ryegrass tohumları ekilse, sorun kökten çözülmüş olur. Zaten ülkemizde çok büyük bir kaba yem açığı bulunmaktadır. Kaba yem olmadan hayvancılık yapmak mümkün değildir. Fabrika yemleri hem çok pahalı hem de fazla verildiğinde hayvanları hastalandırmaktadır.

Yerli reygras adı altında tohum üretip, çiftçilere satan onların yerli ve milli duygularını suistimal eden bir fırsatçı ve kötü niyetli güruh türemiştir. Bunların sattığı tohumların OECD belgesi (uluslararası sertifikası) bulunmamaktadır. Yerli reygras diye satılan tohumlar tarlaya ekildiğinde boy yapmaz, çok geç büyür. Çiftçilerimizin aldanmaması için sözde bu tohum satan kişilerden uzak
durmalarında fayda vardır.

Firmamızın Türkiye’ye kazandırdığı yem bitkileri şunlardır:
Ryegrass tohumu, Ot Tipi Teff Grass tohumu, Silajlık Soya tohumu, Yapay Çayır Mera tohumudur.

Ryegrass tohumu fiyatları hakkında ve ryegrass tohumu hakkında ayrıntılı bilgi için firmamızı
arayabilirsiniz.
0532 266 40 41 – 0322 239 88 08


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara