Ryegrass Tohumu Fiyatları

Ryegrass Tohumu Fiyatları

Rygerass tohumu ülkemizin her bölgesinde ekilen besleyici kaliteli soğuk iklim yem bitkisidir. Ryegrass otunu hayvanların severek tükettiği lezzetli bir bitkidir.

Ryegrass otu soğuk iklime adapte olmuş tek yıllık kaba yem bitkisidir. Ryegrass otu ılıman havalarda 35 ile 40 gün arasında biçime gelmektedir. En iyi en verimli biçim yüksekliği 35 -40 cm de biçim gelmektedir. Yıl içindeki bir biçimi 2,5 – 3, toplam biçim verimliliği 10 ile 15 ton arasındadır. Sulu topraklarda 5 ile 6 biçim alınırken susuz topraklarda da 2 ile 3 biçim alınabilmektedir.

Ryegrass yem bitkisini süt hayvanlarında ciddi bir süt artışı sağlar, besi hayvanlarında da besi artışını sağlamaktadır. Ryegrass yem bitkisi ile beslenen hayvanlar hastalıklara karşı korunaklı hale gelmektedir ve döl tutma kapasiteleri arttırmaktadır. Ryegrass yem bitkisi hayvanlarda gaz ve şişlik problemiyle de karşılaşmayız. Bu nedenle hayvanlar istediği kadar tüketebilmektedir. Büyükbaş hayvanlar günde 150 kg kadar tüketmelerinde sıkıntı yaşamazlar.

Ryegrass tohumunun ekimi bölgelerin sıcaklık değişiklikleri göz önünde tutularak ağustos ayının
ortasından başlayarak aralığın sonuna kadar devam edebilmektedir. Ryegrass yem bitkisi dekara
ekilen tohum miktarı 5 kg'dır, ekimi mibzerle gerçekleştirilir mibzerin ayarını 5 kg getirilerek ekilir ve üzerine dişsiz silindir çekilip bırakılır. Ryegrass tohumu ekildikten 3 hafta kadar sonra yapraktan mikro özellikle demir içerikli ve amino asitli destekleyici bitki besleme ürünleri verilmesi  gerekmektedir. Bu ürünleri her biçimden sonra desteklememiz bitkinin kendini toparlaması açısından ve protein geliştirmesi açısından önemlidir.


Ryegrass tohumu ülkemize ilk girişi 1991 yılında kendisi de veteriner hekim olan firma sahibimiz
Cengiz Torun yabancı bir dergiden görüp ryegrass tohumunu fark edip ülkemize getirebilmek için çok çabalar vererek ve büyük bir servet harcayıp ülkemize 1999 yılında ülkemizde getirtmeyi başarmıştır. Ryegrass yem bitkisini ülkemize tanıtmak amacıyla Anadolu’nun her bölgesini adım adım gezerek tüm çitçilere anlatıp çiftçileri yem maliyetinden kurtarmayı amaçlamıştır. Ryegrass tohumu ile de çiftçiler yem maliyetinden büyük şekilde kurtulmuştur.

Ryegrass tohumu kg fiyatları 2021 yılı itibari ile 27 liradan açıklanmıştır. Ambalajları da 25 kg şekilde oluşturulmuştur. 25 kg ambalaj fiyatları da 675 lira olarak karar verilmiştir.

 İthal Ryegrass Tohumu sipariş etmek için :
0532 266 40 41 – 0322 239 88 08


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara