Susuz Yetişen Yem Bitkileri

Susuz Yetişen Yem Bitkileri

Susuz yetişen yem bitkileri çeşitlerinin başında ryegrass gelir. Yine 5’li karışım ve korunga gelmektedir. Kuraklığa son derece dayanıklı yem bitkileridir. Şimdi bu susuz yetişen yem bitkilerini ayrı ayrı inceleyelim.

Korunga, dekara yaklaşık 12-15 kg ekilir. 3-4 yıllık uzun ömürlü bir yem bitkisidir. Baklagil grubundandır. Susuz arazilere sonbaharda ekilmesi tavsiye edilir. İlkbahara köklü girerek hem yeteri kadar biçim alınır hem de kurağa dayanır. Kurak arazide ilkbahar ekimini tavsiye etmiyoruz. Korunga hem biçime hem de otlatmaya müsait bir yem bitkisidir. Besleyici özelliği çok yüksektir. Çiftçilerimize sertifikalı yüksek verimli birinci sınıf korunga tohumu satmaktayız.

5’li Karışım Yem Bitkisi, 5’li karışım normal mevsimsel yağışla kendini idame ettirebilen çok kıymetli bir yem bitkisidir. Buğday ve arpanın yetiştiği her bölgede yetişebilmektedir. Enerji ve protein dengeli bir şekilde içeriğinde bulunur. %35 yem bezelyesi, %35 macar fiğ veya adi fiğ, %10 kılçıksız buğday, %10 yulaf ve %10 tritikale bulunmaktadır. 5’li mix hem kuru ot yapmaya hem de silaj yapmaya müsaittir. Dekardan 1-1,5 ton kuru ot, 4-5 ton da silaj elde edilebilinir. Bu karışım yem bitkisinin hazırlanmasında ve Türkiye’ye tanıtılmasında Torunoğlu Tohumculuk olarak büyük emeğimiz vardır. Karışımda kullanılan tohumlarımız sertifikalıdır.

Ryegrass, susuz yetişen yem bitkilerinin başında gelmektedir. İlk kez 1999 yılında firmamız Torunoğlu Tohumculuk tarafından Türkiye’ye getirilmesi sağlanmıştır. Uzun uğraş ve emeklerle Türkiye geneline ve KKTC’ye yayılması sağlanmıştır. Firmamız bu konuda büyük gayret sarfetmiş ve ciddi harcamalar yapmıştır. Firmamızın yaptığı bu çalışmalar meyvesini vermiş, bu gün ülkemizde binlerce ton ryegrass tohumu topraklarla buluşmaktadır. Çiftçilerimiz reygras ekerek hayvanlarını masrafsız beslemektedirler.

Reygras dekara 5 kg ekilir. Serin mevsim yem bitkisidir. Kurak arazide 2-3 biçim, sulu arazide 5-6 biçim yapılabilmektedir. Ryegrass hem silajı yapılabilir, hem kuru ot yapılır hem de otlatmaya son derece müsait bir yem bitkisidir. Protein ve enerji değerleri çok yüksektir. %22 düzeyinde ham proteine sahiptir. Dünyada en çok ekilen yem bitkilerinin başında İtalyan ryegrass gelmektedir. İşin en güzel tarafı reygras mevsimsel yağışlarla gelişip 2-3 biçim yapılabilmektedir.

Susuz yetişen yem bitkileri ve kuraklığa dayanıklı diğer yem bitkileri için firmamızı arayabilirsiniz.

Torunoğlu Tohum 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara