Süt Otu Nedir?

Süt Otu Nedir?

Süt otu esas olarak Poligoladır.

Poligala uzun yıllar devam eden otsu bitkiler arasında yer alır. Bitki boyu 35 santimetre civarındadır. Gövdesi çok fazla olmakla beraber, yaprakları ince ve sıralıdır. Çiçek açma dönemi Mayıs ve Haziran aylarıdır. Çeşidine göre mavi, mor veya beyaz renkli olmaktadır. Kökler sonbaharda toplanır. Dağlık arazilerde, ovalarda yetişir. Yurdumuzda Trakya ve Kuzey Anadolu’da bulunur.

Poligala bitkisi bronşit tedavisinde, larenjitlerde, astımda ve akciğer apselerinde kullanılır. Poligolanın kurutulmuş ve ufaltılmış kökleri bir çorba kaşığına 200 ml Su içerisinde 15 dakika kaynatılır. Sonra süzülerek 200 mililitreye tamamlayacak kadar sıcak su ilave edilir ve üçe bölünerek günde 3 defa yemeklerden önce içilir. Muhafaza süresi 2 gündür. Bronşite faydası vardır. Balgam söktürür. Göğsü yumuşatabilir. İdrarı çoğaltır. Anne sütünü arttırmada etkilidir.

Süt otunun esas amacı ve özelliği şifalı bir ottur.

Fakat İtalyan reygras otuyla hayvanlarını besleyen çiftçilerimiz hayvanlardaki süt artışından sonra
İtalyan ryegrassın ismi halk arasında süt otu tohumu olarak yaygınlaşmıştır.



Süt otu tohumu (lolium multiflorum) yani İtalyan reygras tek yıllık ekilen kaba yem bitkisidir. Sonbahar sezonunda ekimleri başlar ve Haziran ayına kadar tarladan verim alınabilmektedir. Süt otu tohumunun yeşilinde %22 protein vardır ve yoncadan sonra ekilen en çok yem bitkisidir. Kaba yem açığını kapatmada büyük payı vardır. Yüksek besin değerleri sayesinde fabrika yemlerine bağlılığı azaltmada önemli rol oynamaktadır.

Süt otu tohumunun otu ile beslenen hayvanlarda et ve süt verimi artar. Kondisyonları artar. Süt otu tohumu İtalyan ryegrassı ilk olarak 1999 yılında Torunoğlu Tohum tarafından Türkiye’ye getirip tanıtımını yaptık. Süt otu tohumlarımız ithal, OECD belgeli ve orijinal tohumlardır. Satın alırken ithal ve OECD belgeli olmasına dikkat ediniz.

Firmamızda uygun rakamlara ithal reygras tohumları satışı yapılmaktadır.
0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara