Süt Otu Tohumu (İtalyan Ryegrass)

Süt Otu Tohumu (İtalyan Ryegrass)

Süt otu (İtalyan reygras), yonca ekiminde eşlik eden bir ürün olarak popüler hale gelen yüksek kaliteli bir yem bitkisidir. İtalyan çimi Güney Avrupa'ya özgüdür ve kışa dayanıklı olan tek yıllık türdür. İtalyan çimi, yabani ot bastırma ve erozyon kontrolü dahil olmak üzere çok fazla faydalar sağlar.

Süt üreticileri için, İtalyan çimi, yüksek kaliteli, daha lezzetli yem potansiyeli nedeniyle yulaftan daha çok tercih edilir. İtalyan çimi (süt otu), doğru koşullar altında yonca ekimleri için iyi bir refakatçi bitki olabilir.

Avrupa’da yonca ile karışıkta ekilen süt otu aynı anda otlatılamaz. Silaj ve kuru balya olarak kullanmak için yoncanın arasında ekimleri vardır. %37 İtalyan çimi içeren yonca, saf yoncadan önemli ölçüde daha fazla NDF ye sahiptir. Hem yüksek kalite hem de verim elde etmek için, İtalyan çimi / yonca karışımları ilk olarak ekimden yaklaşık 60 gün sonra hasat edilir. Ek olarak, yulafın lezzeti düşük olduğundan süt rasyonlarına dahil edilmesini zorlaştırırken, süt otu çok daha lezzetlidir ve mükemmel süt ineği yemi yapabilir.
 



Süt artışındaki yükseliş nedeniyle çiftçiler ryegrassa süt otu diye isimlendirmektedirler. İtalyan çimi, serin ve ıslak ortamlarda en kuvvetli şekilde büyür.

Birincil kullanımı, sonbaharda ekildiği, kışın otladığı ve bir sonraki yaz öldüğü bir kış merasıdır. Yıllık yem bitkisi olarak, süt sığırları için yüksek kaliteli otlatma sağlama potansiyeline sahiptir. Yüksek verim üretir ve diğer serin mevsim otlarının çoğundan daha iyi yaz ortası çöküşü boyunca üretkenliği korur.



Tetraploid çeşitler genellikle diploidlerden daha fazla yem biyo kütlesi üretir. Diploidler, daha fazla soğuğa tolerans ve daha hızlı iyileşme avantajına sahiptir. Birincisi, tetraploid bir İtalyan Reygras olarak, diploid bir ryegrassın iki katı kromozomuna, daha yüksek şeker içeriğine ve daha büyük, daha sulu yapraklara sahiptirler.

Büyükbaş ve küçükbaş çiftliklerinde üreticiler, genç, büyüyen hayvan gibi yüksek besin gereksinimi olan hayvanları otlatmak için süt otlarını kullanır. Çok yıllık yemlerle desteklendiğinde, süt otları otlatma mevsimini normal aralığının ötesine uzatır. Daha uzun bir sezon için yüksek kaliteli ek yemlere sahip olmak, hayvan getirilerini artırır ve depolama maliyetlerini düşürür. Çiftçiler ayrıca arazi ve ekipmanı daha iyi kullanabilirler.



Süt otu tohumu temin etmek ve detaylı bilgi almak için firmamızı arayınız.
Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara