TEFF GRASS OTU TOHUMU FİYATLARI

TEFF GRASS OTU TOHUMU FİYATLARI




Teff Grass Otu Tohumu Fiyatları

Teff Grass otu tohumu fiyatları 2020 yılı için belirlenecek fiyatlar Şubat ayında belli olacaktır.
Teff grass otu tohumu fiyatları 2019 yılında; Rooiberg ot tipi Teff grass kg fiyatı 50₺, standart teff grass kg fiyatı 40₺ olarak satılmıştır.

Teff grass hızlı büyüme özelliğine sahip yazlık bir yem bitkisidir.

Teff grass otu tohumunun 2 çeşidi vardır;




1- Tahıl tipi Teff grass: Gıda amaçlı ekilen ayrıca zayıflama çayı olarak kullanılan bir tahıl bitkisidir. Bazı firmalar tahıl tipi teff grass tohumunu ve zayıflama çayı teff tohumunu yem bitkisi tohumu olarak piyasaya sürmüşlerdir. Türk hayvan yetiştiricilerini aldatıp haksız kazanç elde etmektedirler. Tahıl tipi teff tohumunu ve zayıflama çayı olan teff tohumunu çiftçilerimizin aldanıp almaması gerekmektedir.  

2- Ot tipi Teff grass: Teff grass Afrika’ya ait bir yem bitkisidir. Ana vatanı Etiyopya’dır. Güney Afrika ve Amerika’da yem bitkileri yönünden ıslah edilmiştir. Çok değerli yazlık bir yem bitkisi tohumu olarak piyasaya sürülmüştür.

Yem bitkisi amacıyla ekilen Teff grass, hayvancılık için elzem bir yem bitkisidir. Yazın yeşil ota ihtiyaç çok fazladır. Bu dönemde hayvan yetiştiricisinin yeşil ot ihtiyacını Teff grass karşılamaktadır. Teff grass Erzurum’dan Edirne’ye, Sinop’tan Antalya’ya kadar ülkemiz coğrafyasında yetiştiriciliği sorunsuz yapılabilmektedir.
Teff grass yem bitkisi tohumunu ülkemize Torunoğlu Tohumculuk kazandırmıştır. 2008 yılından bu yana teff grass yem bitkisinin ülkemize getirilmesi için çok uğraşı veren firma sahibi Cengiz Torun, verdiği mücadele sonunda bu yem bitkisini ülkemize kazandırmış ve Türk çiftçisiyle tanıştırmıştır.

Teff grass otu tohumu fiyatları Dünya borsalarında yoğun talep nedeniyle yükselmektedir. Bu yem bitkisi ülkemiz hayvancılığına çok şey kazandıracaktır. Yaz aylarında çiftçinin yeşil otunun karşılanmasında çok maharetlidir.

Teff grass otu samanı protein yönünden çok zengindir. Hayvanlar severek yer, At, sığır, manda, koyun ve keçiler sorunsuz olarak otlayabilmektedir. Ayrıca son yıllarda kaz ve tavuk yetiştiriciliği yapan çiftçiler, teff grassı kanatlı hayvanlara mera olarak ekmektedir.

Teff grass otu tohumu çok küçük bir tohumdur. Çiftçilerimizin ekim aşamasında bizden teknik destek almadan ekim yapmaması gerekmektedir.

Teff grass otu tohumu Rooiberg’i, 10 kg’lık ambalajlarda satmaktayız. 10 kg’lık bir torbayla 10 dekar tarla ekilebilmektedir. Ekimden hemen sonra 4, 5 gün gibi kısa sürede teff grass tohumları çimlenip çıkmaktadır. Teff grass yaz sıcaklarını çok seven bir kaba yem bitkisidir.

Teff grass’ın Türkiye’de tek tescilli orijinal çeşidi Rooiberg’tir.

Teff grass tohumu fiyatlarını öğrenmek için ve teff grass tohumu hakkında detaylı bilgi almak için firmamızı arayabilirsiniz.

        Torunoğlu Tohumculuk:
0 (322) 239 88 08 – 0 532 266 40 41


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara