Teff Grass Tohum Fiyatı

Teff Grass Tohum Fiyatı

TEFF GRASS TOHUM FİYATI

    Teff Grass tohum fiyatı: "Rooiberg" Tarım Bakanlığından tescilli İthal OECD Belgeli çeşidimizin kilogram fiyatı 2020 yılı için Şubat ayında belli olacaktır.

Afrika kökenli bir bitki olan Teff Grass sıcak mevsim bitkisidir. Yaz bitkileri içerisinde alternatifi olmayan çok kıymetli bir yem bitkisidir. Yaz aylarında hayvan yetiştiricilerinin ot sıkıntısı çektiği herkesin malumudur. Teff Grass bu handikapı ortadan kaldıran emsalsiz bir yem bitkisidir. Susuzluğa dayanıklı olması yönünden ve az suyla yetişmesi yönünden tekel yazlık ottur. Yaz aylarında Teff Grass ot tipi Rooiberg ekerek hayvanlarımızı; otlatabiliriz, kuru balyasını yedirebilir, yeşil olarak tüketimini sağlayabiliriz.

Çiftçilerimizin yem bitkisi eksikliğinden zaruri olarak Sorgum-Sudan otu melezini ekmek zorunda kaldığı ve bu otu hayvanların zaruriyetten yedirdiğini biliyoruz. Teff Grass hayvanların severek yiyeceği, protein ve besin değerleri yüksek bir yem bitkisidir. Sorgum-Sudan otunda Prusik Asit bulunmaktadır lakin Teff Grass ot tipi Rooiberg'te böyle bir durum yoktur.

Çiftçilerimizin yaz aylarında hayvanları için ot tohumuna ihtiyacı olduğu bilen insanlar çiftçilerimizin bu ihtiyacını istismar etmektedir. Bu istismarı nasıl yaptıklarını Türk çiftçilerine anlatmaktayız. Şöyle ki:

Teff iki çeşittir:
1- Teff Grass ot tipi yem bitkisi
2- Teff tahılı

Çiftçilerimize Teff zayıflama çayını Teff Grass otu olarak satılmaktadır. Teff tahılı bir yem bitkisi değildir; bildiğimiz zayıflama çayıdır. Çiftçilerimizin dikkat etmesi gereken husus Teff Grass tohumu alırken OECD (Uluslararası Sertifika) Belgesini kontrol etmesidir. Ekonomik zorluklar içerisinde olan Türk çiftçisini aldatmak, çiftçiler üzerinden haksız kazanç elde etmektir. 

Torunoğlu Tohumculuk Teff Grass ot tipi Rooiberg'in 11 yıl ülke geneline tanıtımını gerçekleştirmiştir. Firmamız bu yem bitkisi ülkemize kazandırmış, Rooiberg ot tipi Teff Grass'ı tescil ettirmiştir.

Teff Grass ince saplı ince yapraklı bir yem bitkisidir. Hayvanlar yerken hazım problemi yaşamaz ve şişkinliğe neden olmaz. Kuraklığa ve susuzluğa ayrıca su baskınlarına çok dayanıklıdır. 

Teff Grass tohumu çok küçük olduğundan dolayı; dekara 1 kg Teff Grass ekimi yapılır. Ekim yapılacak arazi iyice sertleştirilmelidir. Ekim işlemleri için firmamız gerekli teknik desteği sağlamaktadır. 

Teff Grass tohumu fiyatı hakkında bilgi almak için ve sipariş vermek için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk: 0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara