Yaz Otu Tohumu Fiyatları

Yaz Otu Tohumu Fiyatları

 

Yaz Otu Tohum Fiyatları

Yaz Otu Tohum Fiyatları Ocak ayında firmamızca açıklanacaktır. 2020 yılında Yaz otu tohum fiyatlarında çok fazla artış beklenmemektedir.

Yaz otu yem bitkisini Türkiye’ye firmamız Torunoğlu Tohumculuk kazandırmıştır. Yaz otu ismini 2008 yılında ilk kez firma sahibi Cengiz Torun ortaya atmış, bu ismi Teff grass yem bitkisi için kullanmıştır.

Yaz Otu Besin Değerleri:
Yaz otunun ot ve saman kalitesi çok yüksektir.
Yaz otunun besin değerleri içinde en çok protein değerleri dikkat çekmektedir. Yaz otu besin değerleri vitamin ve mineral değerleri bakımından yazlık bitkiler içerisinde alternatifi olmayan bir yem bitkisi çeşididir. Yaz otu tohumu Rooiberg otu yem bitkisi olarak Tarım Bakanlığınca tescil edilmiştir. Yaz otu yetiştiriciliği firmamızın yaptığı çalışmalar neticesinde hızla yaygınlaşmaktadır. Yaz otu özellikleri bakımından sorgum-sudan otuna benzemez. Sorgum-sudan otu kalın saplı bir yem bitkisidir bu nedenle kurutması zordur. Yaz otu ise ince saplı bir yem bitkisidir bu nedenle yaz sıcaklarında çabucak kurur. Sorgum-sudan otu acıdır. Yaz otu lezzetli, tatlı bir bitkidir. Sorgum-sudan otunda Prusik asit bulunmaktadır, acılık ondan kaynaklanmaktadır. Hayvanları zehirleme ihtimali yüksektir. Yaz otunda ise Prusik asit bulunmamaktadır. Sorgum-sudan otunu hayvanlar tercih etmezler. 70 cm boya ulaşmadan hayvanlara yedirilmez. Yaz otunda böyle bir problem yoktur. 20 cm’ den sonra otlatılabilir.

Yaz otu dar yapraklı ve ince saplı olduğu için su kaybı en az seviyededir. O nedenle susuzluğa da son derece dayanıklıdır. Küresel iklim ısınması göz önüne alındığında küresel ısınmadan ve iklim değişikliğinden Türkiye’nin de yoğun derecede etkileneceği için Yaz otuna ilgi alaka daha fazla seviyede olacaktır. Tüm Dünyada Yaz otu Küresel ısınmanın getirdiği stresleri ve olumsuzlukları göğüsleyebilecek yegane yem bitkisidir.

Yaz otundan dekara 1 kg ekilir. Ekim derinliği 1-2 cm’dir. Yaz otunu ekerken en çok dikkat etmemiz gereken husus Yaz otu tohumunu derine kaçırmamaktır. Yaz otunun ekimini çiftçilerimiz tohumu aldıktan sonra ekimini tarif etmekteyiz veya ekimi birlikte yapmaktayız. Çiftçilerimizin emeklerinin boşa gitmesi firmamızca hiç istenmeyecek bir durumdur. Bu sebeple çiftçilerimizi tohum satışı yaptıktan sonra teknik destek sağlamaktayız.

Yaz otu tohumu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ve yaz otu tohumu satın almak için firmamızla iletişime geçebilirisiniz.  


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara