Yemsoy Soya Tohumu

Yemsoy Soya Tohumu

Yemsoy soya tohumu, Tarım Bakanlığı tarafından enstitüde silajlık yem bitkisi olarak ıslah edilmiştir. 2008 yılında silajlık yem bitkisi olarak tescili yapılmıştır. Torunoğlu Tohumculuk olarak enstitümüzde işbirliği içerisinde büyük bir gayret sonucu silalık yemsoy soya tohumunu tüm Türkiye'ye yayıp çiftçilerimize tanıttık.

Yemsoy soya silajlık çeşidi dekara 8 kg ekilir. Ekim zamanı bölgelere göre değişmekle beraber Nisan 15'ten Haziran sonuna kadar ekimi yapılabilir. Dekardan 6 - 6.5 ton soya silajı ve 1.5 - 2 ton soya kuru otu elde alınır. Yemsoy soya çeşidi Türkiye'nin her bölgesinde sorunsuz yetiştiriciliği yapılabilinir. 90 günde silaja biçime gelir. Ayrıyetten soya silajı yapılacaksa 100 - 110 günde biçmek gerekir. En yüksek protein oranı çiçek açım dönemidir. Yemsoy soya yem bitkisinin protein oranı %22 - 24,5 arasındadır. Yemsoy soya bitkisi 2 - 2.5 metreye kadar boya kalkabilir. Yemsoy soya bitkisi yatmaya karşı dirençlidir. 90 günlük silajlık mısırla uyumlu silaja gelir. Yemsoy soya tohumunu ekmeden önce soya bakterisi ile muamele yapılır. Soya bakterisi toprakta olmayan bakteri durumunu telafi eder, bitkinin daha iyi gelişimini, daha iyi boy ve verim artışını sağlar. Kimyasal gübre ihtiyacını çok azaltır. 

Yemsoy soya kaba yem bitkisi hayvan besleme açısından silajlık soya dünyanın en iyi yem bitkilerinin başında gelir. Soyayla hayvan beslemede ana kural şudur, silajlık soyadan protein temin edilir, silajlık mısırdan enerji elde edilir. Bu şekilde bir beslemede süt hayvanlarında 2 - 3 kg dan fazla yeme ihtiyaç kalmaz. Hayvanlarda yüksek süt artışı sağlar, sütü yağlandırır, sütün protein oranını arttırır.  Mısır silajının tırnak ayak sağlığında yaptığı olumsuz etkileri ortadan kaldırır. Silajlık soyayla beslenen hayvanlar sağlıklı olur. Döl tutma da iyileşme gözlenir. Hayvanlar sağlıklı sıhhatli olur. Sağlık harcamaları azalır. 

Yemsoy soya tohumunda yağ oranı %18-20 düzeyindedir. ADF %36-38. NDF %44-53. Kuru ot protein oranı %12-14 şeklindedir. 

Artan yem maliyetleri çiftçileri hayvanlarını satmaya zorlamaktadır. Para kazanamayan çiftçi ineklerini kestirmektedir. Koyunlarını satmaktadır. Silajlık soya ekerek çiftçi yem maliyetlerini %75 - 80 oranında ortadan kaldırabilir. Çiftçi hayvancılıktan para kazanır hale gelir. Bu yem fiyatlarının zirve yaptığı bu dönemde çiftçiler için tek ümit yemsoy soya tohumunu silajlık olarak ekip silaj yapıp yem belasından kurtulmaları büyük önem arz etmektedir. 

Yemsoy soya tohumu Türkiye geneline satışını firmamız Torunoğlu Tohumculuk yapmaktadır. Yemsoy soya tohumu fiyatlarını öğrenmek ve tohum temin etmek için firmamızla iletişime geçebilirsiniz. 

0532 266 40 41 - 0322 239 88 08 - 0322 239 88 09 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara