Halep Keçisini Neden Beslemeliyiz ?

Halep Keçisini Neden Beslemeliyiz ?

Halep Keçisini Neden Beslemeliyiz ?

Halep keçisi mükemmel derecede bir gıda fabrikası gibi çalışır. Halep Keçisi sütünden keçi peyniri, keçi yoğurdu, keçi tereyağı ve oğlak, çebiç eti elde edilir. Anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür. Keçi ürünleri ana temada organiktir. Keçi ürünleriyle beslenen çocuklar daha zeki ve kuvvetli olurlar. 



Yurt dışına satabileceğimiz ihracat yapabileceğimiz yegane keçi ırkımız Halep Keçisidir. Hem etçi hem de sütçü olan bu güzide keçi ırkımıza Ortadoğu ve Uzak Doğu ülkeleri, Afrika ülkeleri , Balkan ülkeleri ve Türk Cumhuriyetinden yoğun talep görmektedir. Her iklimde sorunsuz yetiştiriciliği yapılabilmektedir. 



Halep Keçisi uysal, sessiz bir hayvandır. Aşırı sosyal hayvanlardır. Sürü bağı birbirine çok bağlıdır.



Halep Keçileri hiçbir hayvanın yemediği dikenlerle bile beslenen kanatkar bir hayvandır. Çöl iklimine dahi dayanabilen yegane keçi ırkı Halep Keçisidir. Çöl gece soğuk, gündüz aşırı sıcaktır. Gece gündüz arasında sıcaklık farkı çok yüksektir.



Halep Keçilerinde yavru direnci çok yüksektir. Yavru kayıpları son derece azdır. Oğlak kayıpları Saanen keçilerinde çok yüksektir. 



Halep Keçisi çok yüksek süt verimine sahip 3-6 litre arasında süt verebilir. 



Halep erkek çebiçleri kurban pazarlarında aranılan keçilerdir. Halep erkek çebiçlerinin etinde koku ve sasılık yoktur. Leziz bir ete sahiptir. Halep erkek Tekeler 130-150 kg canlı ağırlığa ulaşabilirler.  Halep erkek çebiçlerinde karkas et randımanı %56’dır.

Halep Keçileri kötü meralardan yararlanma yetenekleri çok yüksektir. 



Son yıllarda yavru vatan KKTC’de Halep Keçisine ciddi bir yöneliş vardır. KKTC’den Halep Keçisi yurt dışına satışı yasaklanmıştır. Ada da koruma altına alınmıştır. Halep Keçisi yetiştiriciliğine Torunoğlu lokomotif olmuş çok sayıda Halep Keçisini ülkemiz geneline dağıtmıştır. 



Sayısız çiftçiye Halep Keçileri aş iş olmuştur. Çok sayıda insanımıza geçim kaynağı olmuştur. 

Halep Keçisi yetiştiriciliği şehirden köye tersine göçü teşvik etmiştir. Köylerimiz Halep Keçileriyle şenlenmiştir.



Halep Keçisi Nasıl Beslenir ?

Halep Keçileri; Italian Ryegrass, OT Tipi Teff Grass Rooiberg, Yapay Çayır Mera, Haymix, Korunga gibi yem bitkileriyle beslenir. Ayrıca mercimek samanını çok sever. Halep Keçileri dane arpayla beslenmeyi de çok severler.



Detaylı bilgi için ve satılık Halep keçileri için firmamızı arayabilirsiniz
0 555 997 50 75 - 0 532 266 40 41

 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara