Mera Bitkileri Nelerdir, Mera Bitkileri Hangileridir?

Mera Bitkileri Nelerdir, Mera Bitkileri Hangileridir?

Çok yıllık mera bitkileri aşağıdaki gibidir. Yapay çayır mera çok yıllık mera bitkileri karışımından oluşmaktadır.

Mera bitkileri nelerdir, mera bitkileri hangileridir sorusuna verilecek cevap:
Ak üçgül (Trifolium Repens): Ak üçgül çok yüksek protein ihtiva eden bir yem bitkisi çeşididir. Baklagil grubundandır. Çok uzun ömre sahiptir. Yapay meraların vazgeçilmez bir yem bitkisi tohumudur. Lezzetlidir. Hayvanlar iştahla otlarlar.

Çayır üçgülü (Trifolium Pratense): Çayır üçgülü de yüksek protein taşıyan çok yıllık uzun ömürlü bir yem bitkisidir. Mera karışımlarında yer yer kullanılır. Hayvanlar severek tüketir.

Domuz ayrığı (Dactylis Glomerata): Domuz ayrığı da meraların olmazsa olmazı bir yem bitkisidir. Uzun ömürlüdür. Yüksek boy yapar. Besleyici özelliği yüksektir. Yapay çayır meraların olmazsa olmazı bir kaba yem bitkisidir.

Çayır Kelp Kuyruğu (Phleum Pratense): Çayır kelp kuyruğu da meralarda çokça tercih edilen bir yem bitkisi çeşididir. Yüksek boy yapar. Otlatmaya çok uygundur. Leziz bir yem bitkisidir. Amerika’da öncelikle yoncayla beraber ekimi yapılmaktadır. Kuru ot verimi yüksektir.

Ot tipi İngiliz Çimi (Lolium Perenne): Ot tipi İngiliz çimi mera karışımlarının en başında tercih edilen bir serin mevsim yem bitkisidir. Sıcak bölgelerde çabuk ölür. Lezzetli bir yem bitkisidir. Çokça tercih edilir. Uzun ömürlüdür. Hayvanlar iştahla severek yerler.

Gazal Boynuzu (Lotus Corniculatus): Gazal boynuzu çok kalite bir kaba yem bitkisidir. Yapay çayır meralarda çokça tercih edilir. Otlatmaya uygundur. En olumsuz özelliği fiyatları çok yüksektir. Yapay çayır meralarda çok fazla oranda kullanılamaz. Hayvanlarda yüksek verim artışı sağlar.

Kılçıksız Brom (Bromus İnermis): Brom da çok yıllık bir yem bitkisidir. Suni meralarda sıkça kullanılır. Ülkemizde tescilli çeşidi olmadığı için orijinal kılçıksız brom şimdilik getirilememektedir. Hayvanlar tarafından tercih edilen bir yem bitkisidir.

Ot tipi Kamışsı Yumak (Festuca Arundinacea): Kamışsı yumak suni meraların en çok tercih edilen yem bitkilerindendir. Çok dayanıklıdır. Kuraklığa ve sıcaklığa toleransı yüksektir. Yumak şeklinde gelişir. Hayvanlar tarafından sorunsuz tüketimi yapılır.

Korunga (Onobrychis Sativa): Korunga 3 – 4 yıllık bir kaba yem bitkisi çeşididir. Meralarda
kullanılabilir. Hayvanlarda yüksek verim artışı sağlar. Hayvanlar tarafından iştahla yenir. En uygun
fiyatlı yem bitkilerinden bir tanesidir. Ve diğer birçok çayır merada kullanılan yem bitkisi tohumları mevcuttur.

Yapay çayır mera yem bitkisini ticari olarak Türkiye’de ilk kez Torunoğlu Tohumculuk tarafından
çiftçilerle tanıştırılmış ve ülkemize kazandırılmıştır. Firma sahibimiz Cengiz Torun tarafından ülke
genelinde ve Kıbrıs’ta yoğun bir yayım çalışması yapılmıştır.

Mera bitkileri nelerdir, mera bitkileri hangileridir hakkında daha fazla bilgi almak ve yapay çayır mera oluşturmak için firmamızı arayabilirsiniz.
Torunooğlu Tohumculuk
0532 266 40 41 – 0322 239 88 08


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara