Reygras Tohumu

Reygras Tohumu

REYGRAS TOHUMU

Reygras tohumunu Türkiye’ye ilk kez Torunoğlu Tohumculuk getirtmiştir. 1993 yılında reygras tohumundan haberdar olan Torunoğlu Tohumculuk, 1998 yılında reygras tohumunu Türkiye’ye getirtmeyi başarmıştır. Reygras tohumunu ülke geneline yaymak için yoğun çaba harcamıştır. Ve bu büyük mücadele sonunda firmamız reygras tohumunu ülke geneline yaymıştır.

Reygras tohumunu incelediğimizde bir devrim niteliğinde kaba yem bitkisi olduğunu görmekteyiz. Reygrasla beslenen hayvanlarda çok bariz verim artışları görülmektedir. Hayvanlar reygrası severek tüketirler. Hazım sorunlarına yol açmadığı için küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar kolaylıkla tüketebilir hatta bir tane inek günde 150 kg’ a kadar reygras yiyebilir. Reygrasın besleyici özelliği çok yüksektir. Reygrasın protein ve diğer değerleri göz önüne alındığında kendisine eş değer neredeyse hiçbir kaba yem bitkisi bulunmamaktadır.



Reygras, Avrupa kökenli İtalya menşeili bir yem bitkisidir. Bu sebepten reygras tohumu ithaldir. Piyasada ithal reygras tohumu harici satılan tohumlar çakma tohumdur. Reygras tohumunun ithal olup olmadığını nasıl anlarız? İthal tohumlarda *OECD* belgesi vardır. OECD, Uluslararası sertifikadır. Aldığınız reygras tohumunun üzerinde OECD etiketi yok ise tohum ithal değildir.

Reygras tohumunu popüler yapan özelliklerinden birisi otlatmaya uygun olmasıdır. Hayvanlardan en fazla verimi otlatarak alabiliriz. Hayvanlar kendi doğaları gereği otlamayla beslenmek ister. Reygras otunda ise yonca gibi; gaz, şişkinlik ve ölüm riski yoktur.
Reygras; otlatılarak, kuru ot yapılarak ve silaj yapılarak tüketilebilir. Yeşilinde %22 ham protein, silajında %19,2 ham protein vardır.
Reygrasın tonaj verimi çok yüksektir. Çiftçilerimizi tatmin edecek verim değerleri vardır. Yeşil olarak 12-15 ton, kuru ot olarak 3-4 ton verimi vardır.

Reygrasın en önemli özelliklerinden birisi de susuz da yetişebiliyor olması. Çiftçilerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de sonbahardan itibaren sulama imkanının olmamasıdır. Reygras sulama şartı olmadan mevsimsel yağışlar ile kolayca yetişebilmektedir. Düzenli sulama imkanında ise verimi ve biçim sayısı yükselmektedir. Susuz arazide 2-3 biçim alınır, sulu arazide 5-6 biçim alınır.

Reygras tohumu ekimi nasıl yapılır? Çiftçilerimizin dikkat etmesi gereken en önemli husus, reygras tohumunu derine kaçırmamaktır. Ekim derinliği 1-2 cm’dir. Ekim yapılacak arazi iyice hazırlanmalı, inceltilmelidir. Reygras tohumu alan çiftçilerimize teknik destek sağlamaktayız. Çiftçilerimizin emeklerinin boşa gitmesi firmamızın kesinlikle istemeyeceği bir durumdur. Firmamızın kuruluş amacı ve çalışma prensibi çiftçilerimizi ayağa kaldırmak, hayvancılık üzerinde yardımcı olup ekonomik olarak güçlendirmektir.

Reygras tohumu hakkında daha fazla bilgi almak için, ithal reygras tohumu fiyatlarını öğrenmek için ve ithal reygras tohumu satın almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
       
         Torunoğlu Tohumculuk
0 (322) 239 88 08 - 0 532 266 40 41


 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara